cookie-og-privatlivspolitik
Vil du også følge med i, hvem der vinder den engelske Premier League næste sæson, skal du tune ind på en anden kanal, end du har været vant til i denne sæson, hvor Manchester City vandt trofæet. (Arkivfoto)
Vil du også følge med i, hvem der vinder den engelske Premier League næste sæson, skal du tune ind på en anden kanal, end du har været vant til i denne sæson, hvor Manchester City vandt trofæet. (Arkivfoto)
Foto: Toby Melville/Reuters

Livsstil

Tv-overblik: Få styr på næste sæsons topfodbold

Rettighederne til halvdelen af kampene fra den bedste engelske fodboldrække har skiftet hænder forud for den nye sæson.
13. juni 2019 kl. 11:00 Af Af Mathias Sinius Mølgaard, Ritzau FOKUS

Annonce

Uanset om du mest er til engelsk, tysk, spansk eller italiensk fodbold, kan det være en jungle at finde rundt i, hvilke kanaler der sender kampene.

Fodboldrettighederne skifter nemlig hænder fra tid til anden. Det skyldes, at der er kamp om os tv-seere, fortæller Keld Reinicke, der er selvstændig mediekonsulent med indgående kendskab til tv og streaming.

- Sports- og særligt fodboldrettighederne er i voldsom vækst, da det er noget af det sidste, der får os til at holde fast i den normale tv-pakke, siger han.

Kampen om rettighederne er særligt kommet til udtryk før den kommende sæson, hvor YouSee har købt halvdelen af rettighederne til Premier League-kampene i den kommende sæson.

Det betyder, at 116 kampe vises på YouSees nye kanal, Xee, mens Nordic Entertainment Group (NENT) viser den anden halvdel af kampene på Viasat-kanalerne TV3 Max, TV3 Sport og 3+.

Selv om det som udgangspunkt kun er YouSee-kunder, der kan se Xee, er der lavet en aftale, fortæller mediedirektør Christian Morgan fra YouSee.

- Udover at du som YouSee-kunde kan se Premier League-kampe via kanalen Xee, får også kunder med adgang til Viaplay Sport mulighed for at se kampene, der vises på Xee, siger han.

Da YouSee købte rettighederne, blev alle andre udbydere samtidig tilbudt at købe kanalen Xee. Men det er ifølge YouSee ikke sket endnu.

I dag holder mange fodboldseere fast i tv-signalet, når der skal ses fodbold, da der ofte er en forsinkelse på streamingsignalet. Men det kan snart være fortid, fortæller Keld Reinicke.

- Streaming kører rigtig godt i år, men det er kun et spørgsmål om få år, før forsinkelsen på streamingdelen forsvinder. På et tidspunkt vil streaming blive hurtigere end tv, lyder det fra Keld Reinicke.

Her er et overblik over, hvordan rettighederne ser ud til den kommende sæson:

- Superligaen

Den bedste danske fodboldrække skifter navn til 3F Superliga, men rettighederne bliver samme sted - nemlig hos NENT og Discovery Networks frem til 2021.

Til gengæld er rettighederne fra 2021 til 2024 sat i udbud, så nye potentielle spillere kan byde ind på rettighederne.

Her vises kampene: Canal 9, Eurosport 2, TV3 Max, TV3 Sport, 3+.

- Premier League

Fra næste sæson er der nyt på Premier League-fronten. YouSee har købt Discovery Networks' rettigheder, og det betyder, at den nye YouSee-kanal, Xee, sender halvdelen af alle kampe.

Er du ikke kunde hos YouSee, har du ikke mulighed for at se kampene på kanalen - medmindre du har et Viasat Sport-abonnement, som også giver adgang til kampene på Xee.

Her vises kampene: Xee (ligger i YouSees grundpakke), TV3 Max, TV3 Sport, 3+.

- Bundesliga

Rettighederne blev i sidste sæson opkøbt af NENT, og derfor ligger de her frem til 2022.

Her vises kampene: TV3 Max, TV3 Sport.

- Serie A og La Liga

Rettighederne til begge ligaer ligger hos streamingtjenesten Strive. Fra februar 2019 har TV2 Sport også haft ret til at vise én kamp per spillerunde - dog ikke El Clasico mellem Real Madrid og FC Barcelona.

Her vises kampene: Strive, TV2 Sport.

- Champions League

Fortsætter uændret hos NENT frem til 2021.

Her vises kampene: TV3 Max, TV3 Sport, 3+.

- Europa League

Fortsætter uændret hos Discovery Networks frem til 2021.

Her vises kampene: 6'eren, Canal 9, Eurosport 2.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Livsstil

KONKURRENCE Deltag i vores Jule konkurrence og vind et gavekort på kr. 500,- til Godstedlunds juleshop.

Hvad kan du vinde??Konkurrencebetingelser
Konkurrencen afholdes af LF Livsstil og er ikke købsbetinget.

Konkurrencen er åben for alle personer, der har bopæl i Danmark, undtagen ansatte og nærmeste familie til personer der arbejder for Lolland-Falsters Folketidende eller Folketidende Gruppen. Vinderen får direkte besked via e-mail og offentliggøres på LF Livsstils Facebookside. Sidste frist for deltagelse er fredag den 29. november kl. 12.00. Vinderen udtrækkes fredag den 29. november kl. 12.15 og vil få direkte besked samme dag, som konkurrencen er slut.

Annonce