cookie-og-privatlivspolitik
Særligt designermøbler og -lamper er i høj kurs på det sorte marked. Og mange af de stjålne møbler ender i helt almindelige danskeres hjem. Billedet her er fra et af politiets lagre med stjålne designermøbler. (Arkivfoto)
Særligt designermøbler og -lamper er i høj kurs på det sorte marked. Og mange af de stjålne møbler ender i helt almindelige danskeres hjem. Billedet her er fra et af politiets lagre med stjålne designermøbler. (Arkivfoto)
Foto: Malte Kristiansen/Ritzau Scanpix

Livsstil

Undgå at ende som e-hæler

Udstyr dig med en god portion sund fornuft, og tjek op på sælgeren, inden du køber brugte varer på nettet.
15. juni 2019 kl. 08:00 Af Af Stine Eskildsen, Ritzau Fokus

Annonce

En designerlampe til spotpris eller et næsten ubrugt smart-tv til halvdelen af butiksprisen.

Lyder det for godt til at være sandt, er det sandsynligvis også tilfældet. Og køber du en stjålen vare på nettet, kan du straffes for hæleri.

- De fleste kunne ikke selv drømme om at stjæle, siger Christian Østergård, der er vicepolitiinspektør i forebyggelsessektionen hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Men vi oplever til gengæld, at hr. og fru Danmark ikke er for fine til at købe designervarer på nettet - uden at spørge, hvor de kommer fra, fortæller han.

Syd- og Sønderjyllands Politi har derfor lanceret kampagnen "Stop e-hæleri", hvor de kommer med gode råd til at undgå hæleri på nettet.

- Det er rigtig fint at handle brugt, men man skal tænke sig godt og grundigt om, siger Christian Østergård.

For når der er nogle, der er villige til at betale for stjålne designermøbler, giver det indbrudstyvene blod på tanden. Og pludselig kan helt almindelige danskere direkte eller indirekte være med til at bestille et indbrud.

Så brug din sunde fornuft, råder politiet.

- Mød sælger ansigt til ansigt, og spørg ind til varen, råder Christian Østergård og tilføjer:

- Er du i tvivl, så lad skidtet ligge. Der findes andre gode tilbud.

Også Forbrugerrådet Tænk fraråder, at du handler ukritisk på nettet. For ud over at finansiere kriminelle risikerer du også selv at blive snydt.

- Søg på sælgeren - enten på Google eller Facebook eller på det site, hvor personen udbyder sine varer, lyder det på Forbrugerrådet Tænks hjemmeside.

Undersøg, om andre har haft gode eller dårlige oplevelser med sælgeren - og tjek også gerne, hvad personen ellers har til salg.

- Hvis sælger har 25 fladskærme til salg, er det værd at spørge ham, hvorfor han har det, lyder det fra Forbrugerrådet Tænk.

Få kontaktoplysninger, og hent gerne varen på sælgers bopæl eller arbejdsplads. Og få aftalen på skrift, inden I handler.

- Bliv enige om, hvilke vilkår I handler på, hvad der indgår i handlen, hvad prisen er, og hvordan der betales. Mundtlige aftaler er svære at bevise efterfølgende, hvis der skulle opstå problemer.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Livsstil

KONKURRENCE Deltag i vores Jule konkurrence og vind et gavekort på kr. 500,- til Godstedlunds juleshop.

Hvad kan du vinde??Konkurrencebetingelser
Konkurrencen afholdes af LF Livsstil og er ikke købsbetinget.

Konkurrencen er åben for alle personer, der har bopæl i Danmark, undtagen ansatte og nærmeste familie til personer der arbejder for Lolland-Falsters Folketidende eller Folketidende Gruppen. Vinderen får direkte besked via e-mail og offentliggøres på LF Livsstils Facebookside. Sidste frist for deltagelse er fredag den 29. november kl. 12.00. Vinderen udtrækkes fredag den 29. november kl. 12.15 og vil få direkte besked samme dag, som konkurrencen er slut.

Annonce