cookie-og-privatlivspolitik
Har du dyre genstande, skal du være opmærksom på, at det ikke er ligegyldigt, hvor du opbevarer dem. Har du særligt indbo stående i skur, kælder- eller loftsrum, dækker indboforsikringen typisk ikke tyveri. (Genrefoto)
Har du dyre genstande, skal du være opmærksom på, at det ikke er ligegyldigt, hvor du opbevarer dem. Har du særligt indbo stående i skur, kælder- eller loftsrum, dækker indboforsikringen typisk ikke tyveri. (Genrefoto)
Foto: Anders Debel Hansen/Ritzau Scanpix

Livsstil

Undgå overraskelser: Her dækker indboforsikringen ikke

Køber du meget dyre ejendele - for eksempel et Rolex-ur, et anlæg eller en designersofa - kan det være nødvendigt at tilkøbe en ekstraforsikring.
15. juli 2019 kl. 11:00 Af Af Stine Eskildsen, Ritzau Fokus

Annonce

Det er slemt nok i sig selv at få ubudne gæster, mens du er på ferie eller til middag hos vennerne.

Men faktisk kan et indbrud ende med endnu en ubehagelig overraskelse. For du kan være både underforsikret generelt og ligge inde med enkeltgenstande, der ikke er forsikret tilstrækkeligt.

- For det første skal du sikre, at din indbosum matcher alt, hvad du har af værdi, forklarer Lars Baadsgaard, der er ansvarlig for finansielle test - herunder af forsikringer - hos Forbrugerrådet Tænk.

Det overblik får du ved at lave en god gammeldags liste over alle de ting, du har inden for hjemmets fire vægge.

Og selv om du næppe får stjålet alt dit indbo, skal det hele med. Er du ikke forsikret for den samlede sum, risikerer du nemlig, at du ikke kan få den fulde erstatning for det, du har mistet.

- Så lav listen, og rund lidt op, for man glemmer næsten altid noget, råder Lars Baadsgaard.

Derudover skal du være særligt opmærksom, hvis du har investeret i dyre designermøbler, smykker eller elektronik.

Enkelte genstande kan nemlig også være begrænset af et maksimumsbeløb eller en procentsats.

- Det er meget forskelligt fra selskab til selskab, så du skal undersøge din forsikringspolice og eventuelt tilkøbe en ekstraforsikring, forklarer Anja Lintrup Sørensen, der er konsulent hos Forsikringsoplysningen.

Nogle forsikringsselskaber vil også gerne have genstandene registreret - for eksempel med et serienummer på dit nye guldur.

Har du en designerstol stående i skuret, så skal du være klar over, at indboforsikringen typisk slet ikke dækker, hvis du får langfingrede gæster.

- Særligt indbo som elektronik, malerier eller designergenstande er en meget dum ting at opbevare uden for hjemmet, siger Anja Lintrup Sørensen.

Det samme gælder i lofts- og kælderrum, hvis du bor i lejlighed - også selv om rummet er aflåst.

Særligt indbo kan også være musikinstrumenter samt vin og spiritus - genstande, som kan have særligt tyvetække.

Og så er der selvfølgelig cyklerne, som især i byerne er mange tyveknægtes favoritvare, og som er et afsnit for sig selv hos forsikringsselskaberne.

- Cykler vil typisk have begrænset dækning, som lægger sig op ad priserne for de mere almindelige cykler, siger Lars Baadsgaard.

- Og nogle selskaber dækker slet ikke cykler i indboforsikringen - her skal du tegne en tilvalgsdækning for cykler, tilføjer han.

Igen skal du ind og se nærmere på dit forsikringsselskabs konkrete vilkår, men har du en racercykel til 15.000-20.000 kroner stående, vil du typisk få brug for en tillægsforsikring.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Konkurrence-banner

KONKURRENCE Deltag i vores Livsstil konkurrence og vind et gavekort på kr. 1.000,- til brugskunt i Garant Nykøbing Falster.

Hvor mange påskeæg er der i Livsstils magasinet?Konkurrencebetingelser
Konkurrencen afholdes af LF Livsstil og er ikke købsbetinget.

Konkurrencen er åben for alle personer, der har bopæl i Danmark, undtagen ansatte og nærmeste familie til personer der arbejder for Lolland-Falsters Folketidende eller Folketidende Gruppen. Vinderen får direkte besked via e-mail og offentliggøres på LF Livsstils Facebookside og på Folketidende.dk. Sidste frist for deltagelse er den 11.april. Vinderen udtrækkes fredag d. 12. april og vil få direkte besked, samme dag som konkurrencen er slut.

Annonce