cookie-og-privatlivspolitik
Som skiturist er der nok at se til i år. Skiformen er ikke, hvad den har været, og corona med dertilhørende restriktioner spøger stadigvæk. Flere skidestinationer har desuden indført krav om vaccinepas og test. (Arkivfoto).

3

Billeder

Som skiturist er der nok at se til i år. Skiformen er ikke, hvad den har været, og corona med dertilhørende restriktioner spøger stadigvæk. Flere skidestinationer har desuden indført krav om vaccinepas og test. (Arkivfoto).
Foto: Ruben Sprich/Reuters

Livsstil

Uventede problemer lurer på årets skiferie

Sidste års skisæson var stort set aflyst, og for flere skal den indhentes i år. Men corona, rejseforsikringer og dårlig fysik kan give nye problemer.
01. januar 2022 kl. 10:00 Af Ritzau

Det er efterhånden velkendt for de fleste, at skiferier kommer med en øget risiko for brækkede ben, forvredne ankler og andre skader.

Men problemstillingen er ekstra aktuel i år. Og det skyldes flere afledte effekter fra corona - eksempelvis, at forrige skisæson stort set blev aflyst.

- Derfor frygter vi, at folk har fokus på at skulle ud og give den gas - fremfor at tænke på forebyggelse og forsikringer, siger Bente Elton Rasmussen, der er rådgiver på Ulykkeslinjen, som drives af UlykkesPatientForeningen.

Samme advarsel lyder fra Karin Tranberg, der er ansvarlig for alarmcentral og lægebehandling hos assistanceselskabet SOS International, som betjener en stor del af danske forsikringskunder.

- Mange har opsagt deres rejseforsikring, fordi de ikke har kunnet rejse. Samtidig betyder det, at vi har sprunget en skisæson over, at folk om muligt er mere fysisk udsatte end normalt på skiferien, siger hun.

Annonce

Ifølge Dagbladet Politiken havde www.skisport.dk, som samler stort set alle skirejser, allerede i efteråret 40 procent mere trafik.

Og de gymnasier og uddannelsesinstitutioner, som fik aflyst deres skiferier sidste år, skal efter planen ligeledes indhente dem i år.

Kort sagt: der er smæk på i denne skisæson.

- Men vores frygt er, at folk fokuserer så meget på corona, lokale testregimer og på bare at komme afsted - at de øvrige skiferierutiner og forsikringer glider i baggrunden, siger Bente Elton Rasmussen.

Så husk at oprette en rejseforsikring og en ulykkesforsikring, og tjek at de både gælder skisport og hjemtransport.

Annonce

Herefter står indboforsikring som det næste på listen. Tal fra Forsikring & Pension viser nemlig, at hver femte ung ikke har indboforsikring.

- Det er problematisk, fordi ansvarsforsikringen hører under indboforsikringen. Derfor skal de selv betale, hvis de forvolder skade på andre på pisten - og det kan blive rigtigt dyrt, siger Bente Elton Rasmussen.

Herefter skal du have styr på det, der aktuelt kredser om corona.

Så tjek, hvad skidestinationen kræver af vaccinepas, dokumentation og test, tilføjer Karin Tranberg.

- Det er noget, vi stadig får rigtig mange spørgsmål til på vores hotline. Men der er ikke noget enkelt svar, for det ændrer sig hele tiden. Overordnet må vi dog konstatere, at corona ikke er en overstået faktor, siger hun.

Annonce

Hvis du først er afsted - og du kommer til skade på ski - så husk at kontakte dit forsikringsselskabs alarmcentral som det første.

På mange europæiske skidestinationer er der nemlig mange private assistanceselskaber og skihospitaler, og de har stort set ligget stille under corona.

- Så vi forventer, at de skal indhente noget indtjening. Derfor er det vigtigt, at man som dansker har sit forsikringsselskab med på sidelinjen, så man ikke bliver overbehandlet og får en regning, der går amok, siger Karin Tranberg.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce

ANNONCE