cookie-og-privatlivspolitik
Drømmer du om at ligge på stranden og sole dig, er der flere steder både i og uden for Europa, du kan rejse til netop nu.
Drømmer du om at ligge på stranden og sole dig, er der flere steder både i og uden for Europa, du kan rejse til netop nu.
Foto: Colourbox/Free

Livsstil

Vintertræt? Her er sol og varme en kort flyvetur væk

Der er flere destinationer både i og uden for Europa, hvor der er gode muligheder for sol og 20 grader i vinterperioden.
27. januar 2019 kl. 08:00 Af Af Mathias Sinius Mølgaard/ritzau fokus/

Annonce

Koldt, mørkt og stormfuldt. Januar kan få det til at krible efter sol og sommer.

Og der findes destinationer, der ikke ligger en lang flyvetur væk, og som lige nu kan levere både sol og temperaturer over 20 grader.

Det fortæller Ole Stouby, som er administrerende direktør i Travelmarket.

- Skal du have varme, er det destinationer som De Kanariske Øer - altså Tenerife, Gran Canaria og Fuerteventura - eller Egypten, du bør gå efter, siger han.

Alle disse destinationer ligger nemlig fornuftigt både rejsetidsmæssigt, men også prismæssigt, fortæller Ole Stouby.

- Frem til vinterferien kan du komme billigt afsted. Der er masser af afbudsrejser på markedet netop nu. Du kan eksempelvis komme til Egypten for 1500 kroner, siger han.

Omkring en seks timers flyvetur væk ligger De Forenede Arabiske Emirater og Dubai, og her er det muligt at finde masser af sommer og sol netop nu.

Også Kap Verde-øerne er en god destination, mener Ole Stouby.

- De ligger lidt ud for den afrikanske kyst, så det er mere sydligt end De Kanariske Øer. Det er en god destination, som ikke ligger meget langt fra Europa, siger Ole Stouby.

Lars Thykier, der er direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, er enig i, at Egypten, De Kanariske Øer og Emiraterne er de gode rejsemål netop nu, hvis flyvetiden ikke skal være overvældende, og sol er et must.

Er du villig til at rejse lidt længere, er der også gode muligheder længere uden for Europa, hvis du vil have sol på de blege stænger.

- Så skal du til Thailand eller Caribien. I øjeblikket er der også mange, der rejser til Sri Lanka, siger Lars Thykier.

Populære sommerdestinationer som Tyrkiet, Mallorca eller den spanske solkyst skal man til gengæld ikke drage til, hvis det er temperaturer over 20 grader, du søger.

- Tyrkiet kommer først rigtig op i omdrejninger i forhold til sol, når vi kommer hen i nærheden af marts eller april og frem til oktober eller november, siger Lars Thykier, som bakkes op af Ole Stouby.

- På den spanske solkyst, Mallorca og i Tyrkiet er der lige nu forårstemperaturer, så de vil nok kun ligge omkring de 15 grader, siger han.

Vinterferien herhjemme ligger i uge syv og otte, og her skal du ikke forvente at kunne finde lige så billige rejser som nu, lyder det.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Livsstil

KONKURRENCE Deltag i vores Jule konkurrence og vind et gavekort på kr. 500,- til Godstedlunds juleshop.

Hvad kan du vinde??Konkurrencebetingelser
Konkurrencen afholdes af LF Livsstil og er ikke købsbetinget.

Konkurrencen er åben for alle personer, der har bopæl i Danmark, undtagen ansatte og nærmeste familie til personer der arbejder for Lolland-Falsters Folketidende eller Folketidende Gruppen. Vinderen får direkte besked via e-mail og offentliggøres på LF Livsstils Facebookside. Sidste frist for deltagelse er fredag den 29. november kl. 12.00. Vinderen udtrækkes fredag den 29. november kl. 12.15 og vil få direkte besked samme dag, som konkurrencen er slut.

Annonce