cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

- Danmark er faktisk et af de rareste steder at være gris

Iben Krog Rasmussen er medstifter af ny fødevarepolitisk tænketank, og oplevede at blive mistænkeliggjort, fordi hun kommer fra en gård.
21. december 2016 kl. 17:54 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

Der er brug for en tænketank, der kan fodre fremtidige regeringer med faglige og nuancerede argumenter, så lovgivningen om fødevarer, miljø og landbrug bliver højnet på længere sigt. Det mener Iben Krog Rasmussen, der er en af stifterne af den fødevarepolitiske tænketank Frej.

Iben Krog Rasmussen er opvokset på et stort landbrug med grise udenfor Østofte og kender derfor til livet som fødevareproducent, men da hun flyttede til København for at studere, mødte hun stor modstand mod det konventionelle landbrug.

- Jeg blev nogle gange mødt med mistænkelighed, og spørgsmål om, hvordan grisene har det, hvad min far gør ved miljøet, og hvorfor han ikke er økolog.

I København blev økologien betragtet som den primære driftsform, og man skulle have en god grund for ikke at drive sit landbrug økologisk. Den holdning fik Iben Krog Rasmussen til at engagere sig i fødevaredebatten.

- Den offentlige debat har været endnu mere sort/hvid. Danmark føltes virkelig delt op mellem land og by i debatten.

På statskundskabsstudiet mødte hun Marie-Louise Boisen Thøgersen, og de to var med til at danne studenterforeningen Tværfagligt Fødevareforum, og den har nu udviklet sig Tænketanken Frej.

Iben Krog Rasmussen mener, at de hidtidige fødevareministre alt for ofte kun har ladet sig rådgive af enten miljøfløjen eller dem, der bakker op om koneventionelle landbrug.

- Det er hverken ønskeligt for miljøet eller produktionen. Har vi til gengæld en god fødevareproduktion, der kan skabe vækst og højkvalitetsprodukter i samspil med natur og miljø, vil det være til gavn for hele samfundet. Også for de kommende generationer.

Med tænketanken håber den unge lollik at få skubbet lidt til de danske forbrugere, som ser skævt til eksempelvis svinebønderne.

- Man skal ikke tænke, at hans grise har det dårligt, for Danmark er faktisk et af de rareste steder at være gris, forklarer hun.

På den anden side skal de konventionelle landmænd også lære forbrugerne i storbyer at kende.

- De skal forstå, at man ikke er et dårligt menneske, fordi man handler ind i Irma og synes, at økologi er en god ting.

Du kan læse mere om den nye tænketank i onsdagens udgave af Folketidende.

Klik her for at læse Folketidende på PC

Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: FREDDIE EHLERS

Diget ved Østersøen 19. september 2019 kl. 18.32

AF: ANTON EBSEN

Hejs flaget! 18. september 2019 kl. 10.47

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

AF: JOHN WENNERWALD

Guldregn 08. september 2019 kl. 17.37

Annonce