cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

- Det er den bedste julegave

Direktørerne for to af de lokale boligselskaber er meget tilfredse med, at Lindholm-kvarteret er fjernet fra ghettolisten.
01. december 2020 kl. 14:20 Af Jakob Poulsen

Annonce

- Det er den bedste julegave, vi og vores beboere kan få. Det er et bevis på, at vores fokus på at ændre beboersammensætningen i området er lykkedes.

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra Lis Bentin, direktør for Nykøbing F. Boligselskab efter meldingen om, at Lindholm-kvarteret i Nykøbing nu er fjernet fra Transport- og Boligministeriets liste over såkaldte ghettoområder. Lindholm fortjener langt fra at blive kategoriseret som et ghettoområde, mener hun.

Nykøbing F. Boligselskab er med godt 300 boliger den største udlejer af almene boliger i området og Lis Bentins glæde skyldes ikke kun tilfredshed med at være kommet af ghettolisten, men også det faktum, at man risikerede inden længe at ryge på den hårde ghettoliste med flere restriktioner til følge, hvis ikke situationen blev bedre.

Et område må nemlig kun stå på den ”almindelige ghettoliste” i en begrænset periode.

- Ved at vi er kommet af ghettolisten, har vi fået luft til arbejde videre uden at have ”en pistol i nakken”, så nu handler det om at holde fokus og bevare næsen i sporet, siger Lis Bentin.

Et af de udslagsgivende elementer i forhold til at få Lindholm fjernet fra ghettolisten har været, at det er lykkedes at ændre beboersammensætningen.

For at få en bolig i Lindholm-kvarteret i dag, skal alle voksne i husstanden enten være under uddannelse eller i arbejde. Ellers vil de blive anvist en bolig i en af boligselskabernes andre afdelinger. Det er et krav, som byrådet har vedtaget, forklarer Lis Bentin.

Det skyldes, at et boligområde med over 1.000 beboere ifølge kravene fra ministeriet bliver betragtet som et ghetto-område, hvis andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande overstiger 50 procent, og hvor mindst to af følgende fire kriterier er opfyldt:

1. Andelen af beboere i alderen 18-64 år, der er uden tilknytning til arbejdsmarked eller uddannelse, overstiger 40 pct. opgjort som gennemsnittet over de seneste to år.

2. Andelen af beboere dømt for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer udgør mindst tre gange landsgennemsnittet opgjort som gennemsnit over de seneste to år.

3. Andelen af beboere i alderen 30-59 år, der alene har en grundskoleuddannelse, overstiger 60 procent.

4. Den gennemsnitlige bruttoindkomst for skattepligtige i alderen 15-64 år i området (eksklusive uddannelsessøgende) udgør mindre end 55 procent af den gennemsnitlige bruttoindkomst for samme gruppe i regionen.

Hos Boligselskabet Fjordparken er glæden også stor efter, at ghetto-stemplet nu er fjernet fra området.
- Det er fantastisk! Jeg kan næsten ikke få armene ned, og det viser jo, at vores indsatser er lykkedes, jubler selskabets direktør Anita Ulrik Sørensen

Fjordparken er med deres afdeling Lindeparken med 240 familieboliger en af de største udlejere af almene boliger i området, og Anita Ulrik Sørensen glæder sig ikke mindst på beboernes vegne over, at området ikke længere er omfattet af Transport- og Boligministeriets ghettoliste.

- Det er jo stigmatiserende for de, der bor der, at komme på den liste, siger hun.

- Vi var fulde af forhåbning om, at vi ville blive taget af listen igen, for vi har kørt en massiv indsats sammen med kommunen og de andre boligselskaber for, at det skulle ske.

- Man kan ikke sige, at det er én ting, der har gjort udslaget, for det er mange bække små både i forhold til lovgivningen og det at sikre, at flere får tilknytning til arbejdsmarkedet eller kommer i uddannelse. Samtidig har vi holdt skarpt fokus på beboersammensætningen, og det er noget, der har taget en længere årrække, forklarer hun.

Direktøren synes i øvrigt ikke, at det var fair, at Fjordparkens afdeling kom med på ghettolisten til at begynde med.

- Vi syntes, det var lidt uretfærdigt, for hvis du tog Lindeparken som en selvstændig afdeling og flyttede den til Nørrebro, ville den ikke blive betragtet som en ghetto, siger Anita Ulrik Sørensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce