cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Per Houby

Lokal nyt

- Det går rigtig godt på Lolland

Budget med 56 millioner kroner ekstra til velfærd godkendt af byråd
12. oktober 2018 kl. 13:40 Af Birgitta Andersen

Annonce

LOLLAND Torsdagens byrådsmøde i Lolland Kommune blev en sand jubelfest. Efter mange års sparerunder kunne 22 byrødder godkende et budget for 2019, hvor der gives penge ud.

- Det går faktisk rigtig godt på Lolland. Fremtiden ser både lys og positiv ud, indledte borgmester Holger Schou Rasmussen (S).

Han pegede blandt andet på forprojekter til Femern-forbindelsen, virksomheder der tager socialt ansvar og er med til at skabe det store fald i ledigheden, og en turisme i vild vækst som årsager til fremgangen på øen.

Flere byrødder lagde da også vægt på at give noget tilbage til de lokale virksomheder. Derfor er der sat mange millioner af til at udvikle eksempelvis erhvervsområder i Nakskov, Maribo og Rødby. Der er også blevet penge til øget velfærd, og her har mange af partierne fået ønsker opfyldt - selv de partier, der ikke endte med at stemme for budgettet.

- Det er glædeligt, at vi har fundet ressourcer til at prioritere blandt andet børne- og skoleområdet for at sikre en stærk næste generation.

Viceborgmester Henrik Høegh (V) var også ganske godt tilfreds med endelig at kunne reparere på nogle af de skader på især ældre- og socialområdet, tidligere besparelser har forårsaget.

- Men vi er ikke nået i mål endnu, sagde han og pointerede, at yderligere udligningsmidler fra indenrigsministeriet skal gå til ældreområdet.

To partier, Din Stemme og Enhedslisten, stemte mod budgetforliget på grund af nye besparelser på ældreplejen, men roste alligevel budgettet og takkede for fair forhandlinger.

Gruppeformand Vibeke Grave (S) forklarede, at der stadig skal spares, fordi Lolland absolut ikke sidder på den grønne gren endnu.

- Vi skal fortsat spare, fordi Lolland Kommunes økonomi befinder sig på en knivsæg, advarede hun med henvisning til den vægelsindede udligning fra staten.

Læs meget mere om budgettet i fredagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

AF: STEEN BAHNSEN

Lukning af Dannelunde… 16. maj 2019 kl. 14.27

AF: CARSTEN GRACE HARDINGTON

Gerninger, beregnet på at… 14. maj 2019 kl. 09.49

Annonce