cookie-og-privatlivspolitik
Pia Holmen har været leder af Børnehuset Grønnegården i Nykøbing i 18 år. I de fleste af dem er der blevet skåret ned på antallet af personale og bonget op på administrative opgaver, men hun ser frem til, at det nu ser ud til at vende.
Pia Holmen har været leder af Børnehuset Grønnegården i Nykøbing i 18 år. I de fleste af dem er der blevet skåret ned på antallet af personale og bonget op på administrative opgaver, men hun ser frem til, at det nu ser ud til at vende.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

- Vil gøre en verden til forskel for vores børn

Millioner af kroner til flere voksne i daginstitutioner vækker jubel.
19. februar 2020 kl. 17:10 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

NYKØBING - Det er så godt. Så godt, gentager Pia Holmen, mens hun kigger ud ad vinduet med et stort smil.

Det har lederen af Børnehuset Grønnegården på Vinkelvej gået rundt med, siden det mandag blev meldt ud, at der er penge på vej til flere hænder i landets daginstitutioner.

Partierne bag finansloven - Socialdemokratiet, Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet - er enige om at skabe en pulje, der sikrer 500 millioner kroner til institutionerne allerede i år.

De skal gå til flere pædagoger, pædagogmedhjælpere og pædagogassistenter, og 4,2 millioner går til børnehaver og vuggestuer i Guldborgsund Kommune.

- Det er fantastisk dejligt. Vi har virkelig ventet og sukket på det her i flere år, for der har ikke været ressourcer nok i forhold til at være nærværende nok over for børnene på den måde, som pædagoger er uddannet til, siger lederen.


Godt første skridt

Institutionen huser 139 børn fordelt på 7 stuer og 27 voksne. Tre af dem er der på grund af en pulje ved navn 1.000 dages programmet, som institutionen fik del i i januar.

Om der kommer flere ansatte netop i Grønnegården efter tildelingen, er endnu uvist. Men Pia Holmen ser lysere tider forude.

- I de seneste 15 år er der blevet skåret og skåret, men det her er et super godt første skridt, siger hun med henvisning til, at puljen vokser de kommende år, og slutter:

- Det vil gøre en verden til forskel for vores børn.


Læs også artiklen "Op til 12 ekstra voksne til børn" i onsdagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce