Annonce
Lokal nyt

186.000 kroner indsamlet til strandet dansker

Foto: Privatfoto

I snart fem måneder har Michael Christensen fra Nordfalster været strandet i Filippinerne, nu begynder det at lysne.

En anonym donation på 180.000 kroner fik indsamlingen til at få Michael Christen hjem fra Filippinerne tæt på mål. Det er dog stadig usikkert, om Michael Christensen kan komme hjem for det beløb, men man er godt på vej.

- Det er helt fantastisk. Nu har vi forhåbentligt pengene til at Michael kan rejse hjem, næste skridt er at flyselskabets læge godkender rejsen, siger Janne Tholstrup, som er stifteren af Facebookgruppen Kan vi sammen få Michael hjem fra Filippinerne.

Michael Christensen fra Nordfalster kørte den 18. august galt i Filippinerne på motorcykel. Ulykken havde uoverskuelige konsekvenser, og Michael Christensen har nærmest ikke kunnet bevæge sig eller tale siden ulykken. Han havde ikke rejseforsikring og havde derfor ikke mulighed for at komme hjem.

Derfor blev der lavet en facebookgruppe med det formål at hjælpe Michael Christensen og hans familie. Der blev oprettet en indsamling, som skulle dække Michaels Christensens hjemrejse og hospitalsregninger.

Indsamlingen kom ikke særlig hurtigt fra start, og efter små tre uger var der kun indsamlet omkring 5.000 kroner, men det fik en anonym biddrager lavet om på. Personen valgte at donere et kæmpe beløb på 180.000, hvilket bringer det indsamlede beløb op på de omkring 186.000. Det skal dog siges, at pengene kun er annonceret, men de skulle gerne gå ind på kontoen på onsdag.

Lægen skal godkende

Folketidende kunne i sidste uge berette om, at det mindst ville koste 175.000 kroner at få Michael Christensen hjem, det tal kommer fra nogle flytilbud, som Udenrigsministeriet Borgerservice havde fået og dækker kun selve flyrejsen hjem.

Men for at det tilbud kan benyttes, skal en læge fra flyselskabet godkende, at Michael Christensen kan rejse med selskabet hjem. Det er man i øjeblikket ved at undersøge. Hvis lægen skulle afvise dette, skal Michael Christensen med SOS International hjem, og det kan blive meget dyrt.

Indsamlingen er derfor ikke slut endnu, og familien mangler stadig penge til mange af de andre regninger. Der er blandt andet tale om Michael Christensen hospitalsregning, og der skal afregnes med Udenrigsministeriets Borgerservice, som tager 925 kroner i timen for at behandle familiens sag, så der er stadig brug for hjælp.

- Vi mangler stadig hjælp til de mange ubetalte regninger, så vi håber altså ikke at folk stopper med donere, for vi er altså ikke helt i mål endnu, siger Poul Erik Christensen, som er far til Michael Christensen.

klik her for at komme ind til Facebookgruppen Kan vi sammen få Michael hjem fra Filippinerne?

Sagen kort:

* Den 18. august 2013 kørte den 47-årige Michael Christensen fra Nordfalster galt på motorcykel i Filippinerne uden rejseforsikring.

* Sidst i november 2013 besøger André Jensen fra Nysted Michael Christensen i Filippinerne.

* Han fortæller: - Der er hul ind til hans hjerte, fem knuste ribben er fjernet, og han har slange i halsen. Han er skræmmende tynd og kan kun nikke og ryste på hovedet med svage bevægelser.

* Den 2. december oprettes der Facebookgruppe til fordel for Michael Christensen under navnet ”Kan vi sammen få Michael hjem fra Filippinerne”

* Midt i december får familien på Nordfalster godkendt deres ansøgning om at starte en indsamling for at kunne betale for Michael Christensens hospitalsophold og hjemrejse. På det tidspunkt har familien allerede betalt omkring 165.000 kroner for at hjælpe Michael.

* Den 20. december lyder det fra hospitalet i Cebu City, at Michael Christensen nu kan sidde op i en kørestol og har nemmere ved at spise, men oven på denne gode nyhed fik Michael Christensen en infektion.

* Den 8. januar meddeler hospitalet i Cebu City til Udenrigsministeriets Borgerservice, at Michael Christensen snarest muligt skal til Danmark på grund af frygt for en ny infektion.

* Den 13. januar oplyser en anonym, at han vil blive betale 180.000 kr. for at få Michael Christensen hjem.

* Den 13 Januar besøger Renny Petersen Michael Christensen, som kan berette om, at Michael Christensens tilstand stadig er meget kritisk.

  • Foto: Privatfoto
Annonce
Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op