cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

40 konkurser i bagagen

Joakim Grundtvig har været involveret i meget mere end blot konkursen i Shop & Lop Nykøbing F Ivs.
09. maj 2018 kl. 17:56 Af David Arnholm

Annonce

Når Retten i Nykøbing skal tage stilling til, om der efter Shop & Lop-konkursen skal nedlægges en konkurskarantæne mod Joakim Grundtvig, så bør det spille ind, at han har været involveret i 40 andre konkurser og yderligere nogle tvangsopløsninger.

Det argumenterede Anders Bendtsen mandag for i retten. Som kurator for konkursboet efter Shop & Lop Nykøbing F Ivs har han anlagt et civilt søgsmål for at få selskabets direktør, Alexander Madsen, og hans far, Joakim Grundtvig, pålagt karantænen.

- De har rigtig mange konkurser inden den her, konstaterede Anders Bendtsen, da han kunne udspørge Joakim Grundtvig.

- Ja. Du behøver ikke sige tillykke, replicerede Joakim Grundtvig.
- Er du før blevet pålagt konkurskarantæne?
- Flere har prøvet, for mit navn har en effekt på folk, så de siger "der skal vi gøre noget" - indtil sagen bliver bragt frem, bemærkede han.

Tog en røvtur
Tidligere i retsmødet havde han fortalt, at han "tog en ordentlig røvtur i forbindelse med Roskilde Bank", der krakkede i 2008. Og når et af Joakim Grundtvigs selskaber gik ned, trak det flere med sig, fordi de havde kautioneret for hinanden.

- Der er kryds-kautioneret, så de falder som dominobrikker. Når vi har mistet ét, er der typisk røget fem-seks med, sagde han og tilføjede, at han ellers tidligere havde lært, at det var en dum idé med den slags kryds-kautioner.

At hans navn får de røde lamper til at blinke, oplevede han også, da han i efteråret 2016 kæmpede for at afværge konkursen i Shop & Lop Nykøbing F Ivs. Hverken han eller sønnen Alexander havde været til stede, da Retten i Nykøbing havde erklæret konkursen - de havde ikke været opmærksomme på retsmødet - men efterfølgende ville de gerne have sagen genoptaget.

Ønsket blev fremsat i et dokument underskrevet af Alexander Madsen. Men dokumentet var vedhæftet en e-mail afsendt fra Joakim Grundtvigs e-mailadresse - og af den grund valgte retten at se bort fra henvendelsen, for Joakim Grundtvig var jo formelt set ikke en del af Shop & Lops ledelse.

- Du er persona non grata. I kan hoppe i havet, udlagde Joakim Grundtvig rettens begrundelse, da han fortalte om afvisningen.

Læs også artiklerne ”Moms-strid verserer fortsat” – ”Kunder overdrev værdien af varer” og ”-det er utroligt rodet” i onsdagens Folketidende

Klik her for at læse Folketidende på PC

Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Ungdomsskolelukninger i… 18. januar 2019 kl. 01.05

AF: JOHN B. HANSEN

Topstyring 17. januar 2019 kl. 12.14

AF: BJARKE ROSENKILDE

Nyt politisk parti med… 16. januar 2019 kl. 18.48

AF: ANNE LISSAU

Kæmpevindmøller vil… 16. januar 2019 kl. 09.22

AF: POUL HANSEN

Høringssvar på vindmøller… 15. januar 2019 kl. 13.00

AF: JOHN WENNERWALD

Farcen om regionerne 13. januar 2019 kl. 21.19

Annonce