cookie-og-privatlivspolitik
Den kommende overgang fra NemID til det ny MitID er noget, der optager sindene hos specielt mange ældre.
Den kommende overgang fra NemID til det ny MitID er noget, der optager sindene hos specielt mange ældre.
Foto: Kim Haugaard/Ritzau Scanpix/arkiv

Lokal nyt

Ældre Sagen om MitID: Ingen grund til at fortvivle

Foreløbig har 100 tilmeldt sig orienteringsmøde om overgang fra NemID til MitID.
13. september 2021 kl. 09:43 Af Susanne Lose

Nykøbing Der har været gang i telefonen hos Ældre Sagens it-kontaktperson, John Pedersen. Den kommende overgang fra NemID til det ny MitID er noget, der optager sindene hos specielt mange ældre.

- Det er noget, som vil blive problematisk for mange ældre, forudser han.

- Men lige nu skal man ikke gøre noget som helst, før man får en besked fra sit pengeinstitut i sin netbank. Det er bankerne, der styrer i hvilken rækkefølge, man skal overgå til MitID. Og for langt de flestes vedkommende vil det først ske i 2022, så tag det med ro, siger John Pedersen.

Med til at give forvirring er den besked, som mange allerede har fået på deres telefon eller tablet, når de bruger NemID. Den beder om, at man opdaterer sine sikkerhedsbestemmelser, og så er det, at forvirringen opstår, hvis man har en telefon, der har nogle år på bagen eller man bruger en iPad/tablet. For så kan man ikke opdatere, fordi de ikke indeholder det program, som man skal bruge til at skanne sit pas ind.

- Men der skal man altså ikke fortvivle over, lyder det igen fra John Pedersen.

Annonce

Han forklarer, at det offentlige skal have vished for, at man er den person, man udgiver sig for - at man er personcertificeret.

- Den information har det offentlige måske allerede i forvejen, men desværre har man rent umiddelbart ingen mulighed for selv at undersøge det, siger John Pedersen.

Ældre Sagen i Nykøbing og Sydfalster tilbyder orienteringsmøder om MitID, og foreløbig er der oprettet tre møder. De to er booket helt op, mens der endnu er plads på det tredje, som holdes 14. oktober i Ældre Sagens lokaler på Englandsvej. Af pladshensyn er tilmelding nødvendig på telefon 2029 3837 eller mail vibeke@itnyk.dk.

- Viser det sig at være nødvendigt, opretter vi flere møder, siger John Pedersen.

Når man har fået besked i netbanken om, det er blevet ens tur til at få MitID, har Ældre Sagen oprettet kursus mandage, hvor man kan få hjælp til overgangen til MitID og brugen af det nye system.

Annonce

- Det er ikke kompliceret, når man er kommet i gang, og det er vigtigt for os i Ældre Sagen, at alle kan føle sig trygge i situationen, understreger John Pedersen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN STÆVNGAARD

Historisk øjeblik venter! 27. september 2021 kl. 11.47

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

Annonce

ANNONCE