cookie-og-privatlivspolitik
Indtil videre er der stadig restriktioner på pårørendes besøg i Plejecentret Blomsterparken-Kirsebærhaven.
Beboere på plejecentre kan igen modtage besøg af mere en enkelt pårørende. Arkivfoto
Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

Ældre på plejecentre kan igen få besøg

Mere en enkelt må nu gerne besøge ældre på plejecentre.
23. februar 2021 kl. 12:49 Af Margit Olsen

Annonce
FAKTA
Retningslinjerne gældende for plejecentre i Lolland Kommune
Undgå at samles mere end 5 personer ad gangen.
Hold min. 2 meters afstand til andre.
Bær visir/mundbind.
Sørg for god håndhygiejne.
Undgå besøg, hvis du er syg eller føler dig syg.
Kilde: Lolland Kommune

I midten af december gav Styrelsen for Patientsikkerhed Lolland Kommune et påbud om at udstede restriktioner for besøgendes adgang til alle plejecentre i kommunen. Det betød blandt andet, at beboerne på plejecentrene kun måtte få besøg af én enkelt nærtstående pårørende indendørs.

Styrelsen har nu ophævet påbuddet, oplyser Lolland Kommune.
Årsagen er dels fordi, 88 procent af beboerne på plejecentrene er færdigvaccineret for mere end en uge siden, men også fordi, antallet af smittede i Lolland Kommune er nede på så få, at det såkaldte incidenstal er kommet under 20.

Det betyder, at der nu er mulighed for flere besøgende, og at der ikke længere er lukket for fællesarealerne, oplyser Lolland Kommune.

Kommunen gør dog opmærksom på, at ophævelsen af besøgsrestriktionerne ikke betyder, at risikoen for smitte er forsvundet.

- Der er stadig både borgere og personale, som ikke er blevet vaccineret, og vi har alle et fælles ansvar for at undgå smittespredning og dermed nye restriktioner. Vi kan se andre steder i landet, hvor hurtigt det kan gå den forkerte vej.
Det er derfor stadig vigtigt, at besøgende overholder de generelle retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, skriver Lolland kommune i et opslag.

Annonce

I opslaget opfordres alle besøgende at blive testet for covid-19 inden besøg, og at besøg så vidt muligt foregår i beboerens egen lejlighed for at passe på de andre på plejecentret.

- Vi henstiller til, at besøgende på plejecentre, i særlig grad på fællesarealer med videre, er opmærksomme på, at man ikke alene har ansvar for sig selv og sin egen pårørende, men også har et ansvar for de øvrige beboere såvel som for personalet.

Ophævelsen af besøgsrestriktionerne giver også mulighed for en forsigtig og gradvis genoptagelse af de frivillige aktiviteter på centrene, skriver kommunen i opslaget, og meddeler, at der er ved at blive lagt en plan for det.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE