cookie-og-privatlivspolitik
Kjeld Christensen overvejer, om familien helt må opgive at drive Tivoliland videre.
Kjeld Christensen overvejer, om familien helt må opgive at drive Tivoliland videre.
Foto: Flemming K. Karlsen/arkiv

Lokal nyt

Afbud strømmer ind

Tivoliland med hjemadresse ved Horbelev oplever, at aftaler aflyses på stribe. Måske er det enden på familieforetagendet.
05. maj 2021 kl. 11:30 Af Margit Olsen

HORBELEV Kjeld Christensen, som sammen med familien driver Tivoliland, der normalt kører landevejende tynde fra forår til efterår for at stille deres forlystelser op på markeder og ved festivaler, må for andet år se indtægterne forsvinde.

Sidste år lå alt stille, og håbet var, at der ville komme gang i hjulene i år. Ordrebogen var da også fyldt godt op - indtil i går.

Med de nyeste planer for genåbning, som Folketinget blev enige om natten til tirsdag, er det strømmet ind med aflysninger af festivaler og markeder, da restriktioner betyder, at der ikke kan samles så mange.

- Vi har nu kun et par aftaler til sidst på sommeren, blandt andet Døllefjelde-Musse Markedet, siger en let opgivende Kjeld Christensen.

Han og familien har kunnet holde skindet på næsen, fordi de har så velkonsolideret en virksomhed, og svigersønnen, som er med i virksomheden, har fået et job ved siden af.

Annonce

- Vi har ikke fået nogen form for erstatning eller tilskud til de faste udgifter de sidste fire måneder. Erhvervsstyrelsen undskylder sig med, at de har travlt og ikke kan følge med ansøgningerne, siger Kjeld Christensen.

- Hvis ikke der kommer gang i forretningerne i år heller, så frygter jeg, at mindst to til tre af de i alt 10 tivolier ikke eksisterer næste år.

Tivolierne betaler til de enkelte markeder og festivaler for at få lov til at opstille deres forlystelser og udsalg med diverse forfriskninger.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE