cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Cirkus Arena, arkivfoto

Lokal nyt

Afgjort: Knuthenborg får cirkus-elefanterne

Staten har besluttet, at de fire tidligere cirkuselefanter skal flytte til Lolland.
09. oktober 2019 kl. 07:00 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

KNUTHENBORG Egentlig var det først 21. oktober, at staten skulle tage stilling til, hvem der havde vundet udbuddet om de fire elefanter, man har købt fra henholdsvis Cirkus Arena og Cirkus Trapez.

Fødevareministeriet kan dog allerede nu meddele, at staten giver elefanterne til Knuthenborg Safaripark. Den lollandske dyrepark var den eneste, som havde ansøgt om elefanterne.

- Knuthenborg er kommet med et rigtigt godt bud, som vil give fantastiske rammer for det gode elefantliv. Jeg har før sagt, at elefanter ikke hører til i hverken en stald eller en manege, og det glæder mig, at de fire elefanter inden længe frit vil kunne boltre sig i mudder eller tage en frisk gåtur i græsset, siger fødevareminister Mogens Jensen.

Ministeren afgjorde, at safariparkens bud lever op til kravene om et godt elefantliv, og at elefanterne derfor kan flytte til Lolland, når det nye elefantanlæg står færdigt.

I Knuthenborg Safaripark har man sat 150.000 kvadratmeter af til elefanterne, og tanken er, at de skal opleve et miljø, der er så tæt på det naturlige som muligt.

Nu venter en travl proces, hvor Knuthenborg skal have alle tilladelser til det kommende anlæg på plads. Der skal blandt andet bygges en stald på 2.000 kvadratmeter, og håbet er, at elefanterne kan flytte ind om otte måneder.

- Det bliver en kæmpe fornøjelse at byde vores fire nye bofæller indenfor. Der er ikke meget Afrika over livet som cirkuselefant, så vi glæder os til at hjælpe elefanterne til at genfinde deres sande natur, siger Rasmus Nielsen, chefzoolog i Knuthenborg Safaripark.

Dyrenes Beskyttelse har været toneangivende for at få elefanterne væk fra cirkus og give dem et godt otium.
- Vi er meget glade for, at vejen til et godt liv i gode rammer nu er lagt for elefanterne. Vores ambition er, at projektet i Knuthenborg kommer til at sætte en ny standard for, hvordan cirkuselefanter kan overflyttes til en god tilværelse efter pensioneringen, siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce