cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

B117 konstateret på Lolland-Falster

Medarbejder smittet med den corona varianten B117 sender børn og personale fra institution hjem i isolation.
22. januar 2021 kl. 07:01 Af Margit Olsen

Annonce

Mange af de danske kommuner har allerede haft deres første konstaterede tilfælde af den såkaldt britiske variant af corona, B117. Det gælder nu også i både Guldborgsund og Lolland Kommune.

I Guldborgsund Kommune er det en medarbejder i Børnehuset Krummerne i Sakskøbing, som er blevet smittet med den britiske variant af corona.

Onsdag i denne uge fik medarbejderen et positivt svar på en pcr-test. Alle de børn og medarbejdere, der havde været nære kontakter, blev samme dag sendt hjem, oplyser kommunen.

Torsdag modtog medarbejderen en opringning fra Styrelsen for Patientsikkerhed, hvor det blev bekræftet, at der var tale om coronavariant B117. Alle nære kontakter fra Børnehuset Krummerne har derfor torsdag fået forlænget deres hjemmeisolation fra syv til 14 dage.

I Lolland Kommune oplyser direktør på ældre og sundhedsområdet Thomas de Richelieu, at der også er konstateret nogle få tilfælde hos borgere i Lolland Kommune.

Annonce

I Guldborgsund Kommune forsikrer Margit Mikkelsen, centerchef for Børn og Læring, at der bliver lagt ekstra vægt på at begrænse smittespredningen.

-Vi er i tæt dialog med Guldborgsund Kommunes fagprofessionelle på området samt Styrelsen for Patientsikkerhed, og vi gør alt, hvad vi kan for at begrænse smittespredningen. Ledere og medarbejdere er heldigvis rigtig gode til at følge vejledningerne fra myndighederne, og det er vigtigt i forhold til at mindske smittespredning, siger Margit Mikkelsen.

Kommunen oplyser, at alle de hjemsendte børn og medarbejdere fra Børnehuset Krummerne testes på dag fire, seks og 14. Hvis alle test er negative, må isolationen ophæves.

Alle medarbejdere og berørte forældre er blevet kontaktet telefonisk af Børnehuset Krummerne. Der er ligeledes sendt skriftlig information ud.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: CHRISTIAN NYBORG MORTENSEN

Lokale borgere frarøves… 06. marts 2021 kl. 19.12

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

Annonce

ANNONCE