cookie-og-privatlivspolitik
Flammerne brød igennem taget.

5

Billeder

Flammerne brød igennem taget.
Foto: Kurt Folkvard

Lokal nyt

Beboer måtte flygte fra brand gennem vindue

En person er kørt på skadestuen efter kraftig brand i hus.
09. juli 2020 kl. 21:46 Af David Arnholm

Annonce

MAGLEBRÆNDE Torsdag klokken 18.18 blev Lolland-Falster Brandvæsen kaldt til brand i et hus på Stangerupvej lidt øst for Maglebrænde. Her var der udbrudt brand i et værksted, og det havde bredt sig til et hus, hvor flammerne havde fået fat i taget.

Det er formentlig husets ejere, der har slået alarm. Indsatsleder Johnny Rasmussen fra Lolland-Falster Brandvæsen fortæller, at de sad ude i en campingvogn, da de sent opdagede branden. Men en svigersøn lå på husets førstesal og sov.

- De kan ikke komme ind til ham, men de får råbt til ham. Men der er ild i trappen, så han kan ikke komme ned. Men han hopper ud af et Velux-vinduer og glider ned af taget og forbi branden. Det er rimeligt snarrådigt, men det er man jo, når ens liv er i fare, fortæller Johnny Rasmussen.

Han tilføjer, at svigersønnen fik andengradsforbrændinger, men slap relativt heldigt fra faldet.

- Der er ingen tvivl om, at han kunne have slået sig værre, end han så ud til at have gjort, bemærker han.

Johnny Rasmussen formoder, at det lykkedes to chæferhunde på ejendommen at komme ud i tide, mens det til gengæld er uvist, hvordan det er gået en kat.

Da brandvæsnet kom frem til huset, væltede der røg ud af alle revner og sprækker, og siden brød flammerne gennem taget.

- Huset var helt overtændt, og vi må betegne det som værende totalskadet, siger Johnny Rasmussen, der ikke kan sige med sikkerhed, hvordan branden opstod.

Beboeren peger dog selv på, at det kan være et lithiumbatteri, der lå til opladning i værkstedet, som har udløst branden, som altså via en mellemgang spredte sig til selve huset. Brandårsagen vil dog formentlig blive undersøgt af politiets teknikere en af de kommende dage.

Brandvæsnet rykkede ud med en autosprøjte, en drejestige, tre tankvogne, en indsatslederbil, et køretøj med luft og slanger og fik også assistance af en tanksprøjte fra Stubbekøbing.

Dertil kom en ambulance og en politibil, ligesom skadeservice blev tilkaldt for at dække af.

Ved 21-tiden var branden kommet så meget under kontrol, at brandvæsnet kunne koncentrere sig om efterslukningen, der dog formentlig ville tage yderligere nogle timer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.23

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce