Annonce
Lokal nyt

Bekymring for sikkerhed og arbejdspladser

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen var torsdag kaldt i samråd om regeringens plan for byggeriet af den nye Storstrømsbro. Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix

Enighed på samråd om fokus på arbejdsmiljø og lokale arbejdspladser ved byggeri af Storstrømsbro.

Metrobyggeriet er skræmmeeksempel. Politikere vil sikre, at byggeriet af den nye Storstrømsbro ikke bliver ramt af social dumpning, arbejdsulykker og dårlige arbejdsforhold.

Der var bred enighed om fokus på arbejdsmiljøet og muligheder for lokal arbejdskraft, da beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) onsdag var kaldt i samråd om regeringens plan for byggeriet af den nye Storstrømsbro.

Det var Folketingets beskæftigelsesudvalg med socialdemokraterne Lennart Damsbo Andersen og Mattias Tesfaye (sidstnævnte deltog deltog ikke i samrådet) i spidsen, som havde spørgsmål til de to ministre.

Spørgsmålene handlede om, hvordan regeringen vil tage hensyn til lokal arbejdsløshed, etablering af elev- og lærlingepladser, overenskomstvilkår, social dumping, samt fagbevægelsens og arbejdsgiverorganisationernes vilkår.

Lennart Damsbo-Andersen er efter mødet tilfreds med udfaldet, hvor der generelt var enighed mellem regeringens repræsentanter på den ene side af bordet og oppositionens spørgere på den anden side.

- Ved samrådet blev det tydeliggjort, at ministrene havde fokus på, at de ulykkelige konsekvenser af manglende sikkerhed ved Metrobyggeriet og afsløring af social dumpning ikke må gentage sig ved det kommende byggeri af den nye Storstrømsbro. Jeg glædede mig også over, at transportminister Ole Birk Olesen lagde vægt på, at der i forbindelse med udbuddet er sat krav om, at både Vejdirektoratet og de faglige organisationer får fri adgang til byggepladsen, modsat byggeriet ved Metroen, hvor specielt de faglige organisationer ikke blev budt velkommen af byggevirksomhederne på pladsen, siger han.

På samrådet gjorde Lennart Damsbo-Andersen opmærksom på, at Arbejdstilsynet ikke har ret til at kontrollere arbejdsmiljøforhold på byggeriet i vandet. Her er det derimod Søfartsstyrelsen, som er den kontrollerende myndighed, hvorefter beskæftigelsesministeren oplyste, at der var et indledende samarbejde i gang mellem de to styrelser.

Inden samrådet gik i gang offentliggjorde Beskæftigelsesministeriet en bevilling på seks millioner kroner til uddannelse af ledige, så de får en chance for job i broprojektet. Enten i selve anlægsarbejdet eller med de afledte opgaver for eksempel med servicefunktioner.

- Det er vigtigt, at der bliver justeret på lovgivningens bekendtgørelser for ledige, folk på kontanthjælp og ufaglærte i job, så uhensigtsmæssige regler ikke hindrer folk med interesse i opkvalificering til de job, der bliver i forbindelse med byggeriet, i at blive uddannet til de fag, som vil blive efterspurgt, siger Lennart Damsbo-Andersen.

Den endelige underskrift med det italienske konsortium, som har vundet udbuddet med byggeriet af broen, ventes at blive sat inden for de nærmeste uger.

  • Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix
    Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen var torsdag kaldt i samråd om regeringens plan for byggeriet af den nye Storstrømsbro. Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix
Annonce
Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Guldborgsund

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde