cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Jan Knudsen

Lokal nyt

Besparelser på busruter vedtaget

Besparelser på 14 busruter i Region Sjælland. Tre ruter på Lolland-Falster rammes af indskrænkelse.
04. december 2018 kl. 06:59 Af Margit Olsen

Annonce

Protester og underskriftindsamlinger hjalp ikke – busruter indskrænkes.

Borgerne i hele Region Sjælland kommer til at vente længere på bussen i det nye år. Det står fast efter mandagens møde i Regionsrådet, hvor politikerne vedtog besparelser for 16,7 millioner kroner på den kollektive trafik.

I alt rammer besparelserne 14 busruter, som drives af Region Sjælland, heraf fem natbusruter. Besparelserne betyder, at nogle busruter lukkes, mens andre afkortes eller får færre afgange, skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse efter regionrådsmødet mandag.

På Lolland-Falster betyder det, indskrænkelse i køreplanen for tre busser.
Busrute 740 mellem Nykøbing og - Gedser Færgehavn vil få reduceret drift, så der bliver timesdrift i dagtimer og to timesdrift aften og weekend.

Rute 760 mellem Sakskøbing og Vordingborg bliver indskrænket til
én morgentur og to eftermiddagsture.

Mellem Nakskov og Tårs Færgehavn nedlægges den del af rute 780, som Region Sjælland har betalt for.

Besparelserne er en konsekvens af Folketingets reform af erhvervsfremmesystemet, som flytter opgaver med erhvervsfremme fra regioner over til stat og kommuner, påpeger Peter Jacobsen, som er formand for Regionsrådets Udvalg for trafik, infrastruktur og miljø.

- Vi er blevet pålagt besparelserne udefra. Stod det til mig, blev der ikke sparet en eneste krone på busser og tog i Region Sjælland. Jeg er både på borgernes og regionens vegne skuffet over, at Christiansborg rammer vores kollektive trafik. Det er ikke sådan, man skaber et Danmark i balance, siger Peter Jacobsen.

Region Sjælland mistede 112 millioner kroner på budgettet til Regional Udvikling i forbindelse med erhvervsfremmereformen. Et beløb, der langt oversteg de 72 millioner kroner, som regionen hidtil har brugt på erhvervs- og turistfremme. Derfor var besparelser på den kollektive trafik ikke til at undgå mener et flertal i regionsrådet, men regionspolitikerne har tilstræbt at lægge besparelserne, hvor de gør mindst ondt, forklarer Peter Jacobsen.

- Vi har prioriteret at sikre flest muligt af de ruter, der hver dag bringer de unge hen til deres uddannelser. Desuden har vi en dialog med en del kommuner om at overtage trafikbetjeningen i de berørte områder, og det ser ud til at lykkes adskillige steder. Men der er ingen tvivl om, at der desværre er mange, der bliver ramt af disse besparelser, og det ærgrer jeg mig over, siger udvalgsformanden.

Den 27. juni 2018 blev der indgået politisk aftale om Regional Udvikling i Region Sjælland, som blandt andet betyder, at udgifterne til kollektiv trafik reduceres med 11 millioner kroner i 2019 og 21 millioner kroner i 2020, så de samlede udgifter til kollektiv trafik senest i 2021 udgør 350 millioner kroner. Udvalget for trafik, infrastruktur og miljø har haft ansvaret for at udmønte besparelseskravet, og det lykkedes udvalget at blive enige om besparelser for i alt 16,7 mio. kr. Det er disse besparelser, Regionsrådet mandag godkendte endeligt. Enhedslisten, der ikke var en del af den politiske aftale om Regional Udvikling, stemte imod.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nej til eksperimenter 26. maj 2019 kl. 22.46

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. bjørnebrønden 24. maj 2019 kl. 08.57

AF: LEIF A. JENSEN

Byrådet lader… 23. maj 2019 kl. 19.03

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

Annonce