cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Betaler millioner i husleje for tomme ældreboliger

I Lolland Kommune står 28 af 197 ældreboliger tomme.
12. august 2020 kl. 11:01 Af Citathistorie

Annonce

Mange kommuner hænger på huslejen, selv om ældreboliger i mindre bysamfund har stået tomme i årevis.

I mange mindre bysamfund står almene ældreboliger tomme, men kommunerne hænger stadig på huslejen - en udgift, som kan løbe op i flere millioner kroner om året, skriver Jyllands-Posten.

Ønsket om at udleje ældreboligerne til andre aldersgrupper støder på grund, og svaret er ofte at rive boligerne ned. Men også det er besværligt og dyrt.

- Vi er kørt fuldstændig fast, lyder det fra formanden for ældre- og sundhedsudvalget, Tom Larsen (V), i Lolland Kommune, som hvert år betaler næsten 8 millioner kroner i husleje uden at få noget igen.

I kommunen står 28 af 197 ældreboliger tomme per juli 2020.

Lolland Kommune er langtfra alene om problemet med tomme boliger, som hverken kan lejes ud til ældre eller er attraktive for andre indflyttere. Det viser en stikprøve blandt en lang række kommuner.

Det er ikke mindst landkommuner, som har svært ved at leje ældreboliger i de små byer ud.

I Jammerbugt Kommune kalder borgmester Mogens Gade (V) problemet for "et efterslæb fra fortiden".

- Problemet opstod for alvor, da vi stiftede storkommunen. Man byggede nogle boliger, som der reelt ikke var efterspørgsel på, siger Mogens Gade til Jyllands-Posten.

I boligselskabernes organisation, BL, fastslår administrerende direktør Bent Madsen, at tomme ældreboliger – ikke mindst i landkommuner – er et kendt problem, og han peger på den fortsatte urbanisering som forklaring.

Boligminister Kaare Dybvad kan sagtens sætte sig ind i den klemme, en lang række kommuner er i med tomme ældreboliger, som stadig koster i husleje.

- Det er superærgerligt, og det er en konsekvens af den lokale centralisering efter kommunalreformen. Det er op til den enkelte kommune at vurdere, om der er andre muligheder for de tomme boliger. Og er der ikke det, skal de rives ned, siger han til Jyllands-Posten og peger på, at der er støtte at hente i Landsbyggefonden til nedrivning.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce