cookie-og-privatlivspolitik
Danmark i Bevægelse skal blandt andet give landets kommuner mere viden om, hvad der motiverer folk til at bevæge sig.
Danmark i Bevægelse skal blandt andet give landets kommuner mere viden om, hvad der motiverer folk til at bevæge sig.
Foto: Claus Hansen/arkiv

Lokal nyt

Bevægelsesvaner skal undersøges

9.500 borgere fra Lolland-Falster kan deltage i undersøgelse om bevægelsesvaner.
23. oktober 2020 kl. 09:35 Af Margit Olsen

Annonce

LOLLAND-FALSTER Omkring 9.500 borgere på Lolland-Falster er blevet bedt om at svare på et spørgeskema.

Syddansk Universitet har sat gang i den hidtil største undersøgelse af danskernes bevægelsesvaner.

I Guldborgsund Kommune har cirka 6.000 tilfældige borgere og i Lolland Kommune cirka 3.500 over 15 år for nylig modtaget et brev i deres e-Boks med en spørgeskemaundersøgelse.

Formålet med undersøgelsen er at bidrage til, at flere danskere oplever glæden ved bevægelse og deltager i idrættens fællesskaber til gavn for dem selv og folkesundheden.

Ligesom undersøgelsen skal give landets kommuner mere viden om, hvad der motiverer folk til at bevæge sig.

I Guldborgsund Kommune håber formanden for kultur, fritid og bosætningsudvalget, Martin Lohse (G), at kommunens borgere vil afsætte tid til at besvare spørgsmålene, fordi det vil give kommunen en unik mulighed for at få indblik i borgernes motions- og bevægelsesvaner.

- I Guldborgsund Kommune arbejder vi målrettet med at få alle til at bevæge sig endnu mere. I 2019 blev vi udvalgt som Bevæg dig for livet visionskommune, hvilket betyder, at vi blandt andet har stor fokus på at understøtte vores foreninger, så de både kan fastholde og favne flere medlemmer samt udvikle deres forskellige aktivitetstilbud, siger Martin Lohse og tilføjer:

- Vi ved, hvor afgørende det er for vores fysiske og mentale sundhed at bevæge os, samtidig med at det at være medlem af foreninger giver os adgang til værdifulde fællesskaber. Vi får løbende tal på, hvordan det går med at få flere borgere til at bevæge sig, men vi har aldrig haft mulighed for at få samme indblik, som Syddansk Universitets store undersøgelse giver os mulighed for.

Syddansk Universitet har sendt spørgeskemaundersøgelser ud til i alt 400.000 tilfældige borgere i alle landets 98 kommuner.

Når svarfristen er slut sidst i november, bliver der efterfølgende udarbejdet en rapport til hver kommune med en analyse af bevægelsesvanerne i kommunen.

I løbet af 2022 er det planen, at hver kommune får besøg af en forsker fra Syddansk Universitet, hvor undersøgelsens resultater og anbefalinger bliver fremlagt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce