cookie-og-privatlivspolitik

6

Billeder

Overnatning på Juels Bryggeri i Øster Karleby
Foto: Blaffernationen

Lokal nyt

Blaffere var begejstrede for Lolland-Falster

20 unge tog turen rundt på Lolland-Falster med tommelfingeren i vejret både til trafikanterne - og til de mange oplevelser de fik.
28. maj 2019 kl. 06:30 Af Margit Olsen

Annonce

I Bededagsferien stod Blaffernationen for første gang bag et såkaldt BededagsBLAF, hvor 20 glade blaffere i regnvejr begav sig fra København mod Lolland og Falster.

- Formålet er at sætte positivt fokus på den skønne egn og ikke mindst de fine brands, steder og begivenheder på Lolland-Falster, fortalte Carsten Theede, som står bag Blaffernationen, inden turen gik i gang.

Og tommelfingeren blev ikke bare løftet for at komme med op og køre, men i høj grad også for at vise, at det havde været en fantastisk tur for de mange blaffere, som drog afsted to og to.

Turen var arrangeret, så deltagerne kunne score point ved at gennemføre forskellige opgaver, som for eksempel at deltagerne skulle møde en kæmpefan af NFH, sidde på en traktor på traktormuseet i Eskilstrup, tage på Dølle-marked og gøre en god handel og bestige Lollands højeste punkt ved Ravnsborg Bakker.

Og deltagerne fik i den grad både samlet point og oplevet Lolland-Falster, beretter Carsten Theede.

- Overalt var der stod imødekommenhed og alle fik fantastiske minder med sig. Vi fik lift med alt fra knallerter til sportsvogne, besøgte blandt andet Danmarks Traktormuseum i Eskilstrup, Danmarks bedste strand i Marielyst og ikke mindst det overvældende Døllefjelde Musse Marked. Og overalt hvor vi kom, mødte vi utroligt rare og hjælpsomme mennesker.

I forbindelse med forberedelsen til turen have Carsten Theede kontaktet flere erhvervsfolk på øerne for at skaffe sponsorer til præmier med mere.
Og Jonas Sylvester Kaspersen fra Iværksætter Lolland slog til og sørgede for den ene overnatning til hele holdet. Den anden nat tilbød Juel's Bryg i Søllested, at gruppen kunne overnatte hos dem.

Og det blev ikke bare en oplevelse for de mange blaffere, men også for familien bag bryggeriet, fortæller en af indehaverne Mette Friis Juel.

- Det var rigtig spændende. Vi valgte at tilbyde overnatning i vores krostue i den gamle kostald på vores bryggeri på Torvevej i Øster Karleby og sørgede for grill og kogeblus i haven. Vi blev inviteret med til middag, og det var inspirerende at høre om deres tur og oplevelser på Lolland-Falster.

Blafferne kvitterede ved at synge og spille for Mette Friis Juels forældre, som bor på gården og samme dag havde bryllupsdag.

- Næste morgen sørgede min mor for morgenbrød fra fryseren, inden de mange unge drog videre ud på nye oplevelser. Og hele familien er enige om, at vi gerne byder et hold blaffere indenfor igen, hvis de har lyst, siger Mette Friis Juel.

- Overalt mødte vi imødekommende mennesker, som gerne fortalte om deres egn og deres liv, og det er lige det, der er meningen, fortæller Carsten Theede.

Han fortæller, at alle deltagere var overraskede over den store gæstfrihed og de mange oplevelser. Uanset om det gjaldt transport, mødet med en tidligere borgmester, opgaver på Døllefjeldemarkedet eller sponsorerede gaver fra det lokale erhvervsliv.

Igen til sommer i uge 30 skal en flok unge mennesker på tur rundt i Danmark med Blaffernationen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

Annonce