cookie-og-privatlivspolitik
Nu bliver det muligt, at forudbestille bøger, film, musik med mere og afhente.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Bøger som take-away

Hører du til dem, som har savnet at kunne låne en bog, film eller musik på biblioteket, så er der godt nyt.
21. januar 2021 kl. 06:26 Af Margit Olsen

Annonce

Fra torsdag åbner Hovedbiblioteket i Nykøbing igen op for afhentning af reserverede materialer. Lokalbibliotekerne følger efter og åbner for afhentning hver onsdag fra næste uge.

Selvom store dele af Danmark fortsat er lukket ned, åbner Guldborgsund-bibliotekerne nu igen op for afhentning af reserverede materialer. Tiltaget kommer efter Kulturministeriet i sidste uge ændrede deres anbefalinger og løsnede mere op for netop afhentning af reserverede materialer, fortæller leder af Bibliotek & Borgerservice i Guldborgsund Kommune Charlotte Møller.

- Vi er rigtig glade for, at vi igen har mulighed for at åbne dørene til biblioteket lidt på klem, så vores læseglade lånere igen kan komme og hente nyt fysisk læsestof, siger Charlotte Møller.

Der vil kun blive tale om mulighed for afhentning af reserverede materialer. På Hovedbiblioteket i Nykøbing vil der være åbnet mandag og tirsdag fra klokken 10 til 15, torsdag fra klokken 10 – 17 og fredag fra klokken 10 til 12.

Lokalbibliotekerne i Nysted, Nørre Alslev, Sakskøbing, Stubbekøbing og Væggerløse åbner for afhentning i næste uge, hvor bibliotekerne vil holde åbent onsdage fra klokken 10 til 14.

Annonce

Har man brug for bøger, musik, film eller andre materialer, kan man fra torsdag reserverer dem via guldbib.dk og bibliotekets app, som slet og ret hedder Biblioteket. Det er også muligt at reservere over telefonen.

Vent med afleveringerne
-Vi har valgt at vente med at åbne op for aflevering af materialer i denne omgang. Det for at passe bedst muligt på vores medarbejdere. Det en stor opgave at løfte med alle de afleveringer og det vil kræve, at alt for mange ville skulle møde ind, siger Charlotte Møller og minder om, at der fortsat ikke vil være gebyrer på materialer, der skulle have været afleveret under nedlukningen i december og så længe nedlukningen varer i denne omgang.

Når biblioteket åbner igen, vil der være gebyrfri periode den første uge efter åbningen.

Selvom lånerne ikke har kunnet hente fysiske bøger de sidste tre-fire uger, har de haft rig mulighed for at låne e- og lydbøger via tjenesten eReolen. En tjeneste som ifølge Guldborgsund Bibliotekerne har været flittigt brugt under hele nedlukningen og også den sidste måneds tid, hvor det ikke har været muligt at hente fysiske bøger på biblioteket.

Lolland afventer

Annonce

I Lolland Kommune holder bibliotekerne stadig lukket. Og man har endnu ikke besluttet om Kulturministeriets lempede anbefalinger bliver brugt.

- Vi hælder mest til at følge vores kommunes forsigtighedsprincip i kampen for at holde smittetallene ned, siger leder af Bibliotek og Borgerservice i Lolland Kommune Rasmus Stig Nielsen.
- Vi vil gerne se at smittetallene bliver lavere i kommune end de er i øjeblikket, inden vi overvejer at åbne for biblioteksudlån igen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: CHRISTIAN NYBORG MORTENSEN

Lokale borgere frarøves… 06. marts 2021 kl. 19.12

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

Annonce

ANNONCE