cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder


Foto: Erik Thorsen

Lokal nyt

Naturområde får vokseværk

Fem landmænd og jordejere sælger 130 hektar jord til Den Danske Naturfond.
14. september 2020 kl. 13:00 Af Anne Katrine Petersen

I dag mandag er en god dag. I hvert fald set fra sommerfugle eller strandpadders perspektiv. De får nu 130 hektar mere med våde enge, lavvandede søer, overdrev og lysåben skov.

- Det er en god nyhed for vores trængte natur, som nu får mere plads, siger Lauritz B. Holm-Nielsen, formand for Den Danske Naturfond om projektet til 10 millioner kroner.

Fonden står bag opkøbet, der betyder, at naturområdet, Bøtøskoven og statens Bøtø Nor Fuglereservat sammen med det nyerhvervede land når op på næsten 400 hektar.

-Det nye projekt bidrager til at udvikle et større, sammenhængende naturområde. Det er det, Naturfonden arbejder for, fastslår Lauritz B. Holm-Nielsen.
Men det er ikke kun Den Danske Naturfond eller arterne i Danmarks trængte natur, der jubler over udsigten til endnu mere plads at boltre sig på. I glædeskoret finder man også Guldborgsund Kommunes borgmester John Brædder (G).

- Vi er meget glade for, at vores mange borgere og turister nu kan få endnu flere gode naturoplevelser i Guldborgsund Kommune. Det nye område bliver en naturoplevelse i topklasse for hele familien. Man kommer til at kunne se naturen trives, mens man går en tur eller drikker sin medbragte kaffe. Vi vil derfor åbne Sporet, en helt ny natursti på cirka 15 kilometer, så man allerede nu kan nyde arealerne, siger han.

Annonce

Dyr og planter bliver naboer til sommerhusområdet ved Marielyst med omkring 7.000 sommerhuse. De mange sommerhusgæster får dermed rig mulighed for at kombinere sol og strand med oplevelser i den vilde natur.

Naturfonden og Guldborgsund Kommune trækker straks i arbejdstøjet med at lave en naturplan for det nye område, hvor kommunen skal stå for den daglige drift og pleje, samt formidling og publikumsfaciliteter.

Klik på billedet herover for at klikke videre til grafik over området.

Fakta:

* Knap en tredjedel er dyrket landbrugsjord, som skal omdannes til natur. Resten har tidligere været dyrket, men skal nu indgå i en plan for naturgenopretning af det samlede område.
* Der etableres nye vådområder, drænrør fjernes, og afvandingsgrøfter lukkes.
* Området skal naturplejes med vilde heste året rundt til gavn for sommerfugle, planter og insekter.
* Området forventes også at blive et eldorado for bramgæs, ænder og vadefugle på træk. Hele området ligger centralt på fuglenes trækrute mellem Mellemeuropa og Skandinavien.
* Området er udpeget af EU som særligt vigtigt beskyttelsesområde, Natura 2000, på grund af sine enestående forekomster af vandfugle -primært gæs, svaner og ænder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE