cookie-og-privatlivspolitik
Det er denne app FirstAED, som de frivillige akuthjælpere bliver registreret i. Det er også via denne app, at de bliver kaldt ud til førstehjælp. Randi Hovmand fra Utterslev,r er på vej til at blive uddannet frivillig akuthjælper.
Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

Borgere går sammen om hjælp

Projektet "Danmark redder liv" skal sikre, at flere borgere overlever hjertestop. I lollandsk landsby har ti procent af indbyggerne meldt sig.
13. september 2018 kl. 13:31 Af Jesper Bøgh

Annonce

LOLLAND-FALSTER Endnu flere borgere i Region Sjælland skal overleve hjertestop. Derfor er målet i projektet "Danmark redder liv", at 2.000 frivillige i regionen bliver uddannet i at yde førstehjælp og dermed fungerer som frivillige akuthjælpere.

Alene på Lolland-Falster er det målet at skabe 20 såkaldte klynger, hvor grupper af borgere går sammen om at blive uddannet akuthjælpere.

Ny teknologi, som med succes er gennemtestet på Langeland, i form af appen FirstAED koblet på klyngerne af akuthjælpere kan sikre, at de frivillige akuthjælpere, der er tættest på hændelsesstedet, får en melding om, at der er brug for hjælp. De kan så være først på stedet og yde førstehjælp, indtil redningsmandskab når frem.

I Utterslev er 19 borgere - eller cirka 10 procent af byens indbyggere - i disse dage i gang med at blive uddannet frivillige akuthjælpere.

- Ambulancen kan have lang responstid til Utterslev. Derfor er det vigtigt for os, at vi kan være hurtigt til stede, hvis nogen skulle have brug for det. Så for os handler det i høj grad om tryghed, lyder det fra Pia Rosenberg Jensen, der er en af initiativtagerne i Utterslev.

Læs også artiklerne
"Flere borgere skal kunne redde liv"

"- Det handler om tryghed for alle"
"Engagerede borgere"
i torsdagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sygehusene yder over evne 21. juli 2019 kl. 22.30

AF: MARTIN WOUTERS

stormøde mellerm… 21. juli 2019 kl. 08.57

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

Annonce