cookie-og-privatlivspolitik
Torsdag aften slog en røver til mod Netto, men en kunde holdt ham tilbage, til politiet kom.
Torsdag aften slog en røver til mod Netto, men en kunde holdt ham tilbage, til politiet kom.
Foto: Privatfoto

Lokal nyt

Borgere tilbageholdt røver

Supermarkedsrøver valgte en dårlig aften, konstaterer politiet.
12. marts 2020 kl. 22:36 Af David Arnholm

Annonce

STUBBEKØBING Torsdag aften klokken 21.21 aktiverede personalet hos Netto i Stubbekøbing en overfaldsalarm, da en bevæbnet røver - en ung knægt iført regntøj og en maskering for ansigtet - kom ind i butikken.

Politiet rykkede straks ud og var fremme 21.30, hvor nogle borgere, der var til stede, havde tilbageholdt røveren, som blev anholdt. Det viste sig, at hans pistol var en ufarlig legetøjspistol eller en attrap.

- Det var vist en dum aften, når man tænker på, der er så mange i supermarkederne, og jeg har indtryk af, at man ret hurtigt tog affære. Det er udmærket arbejde af borgerne derude, siger vagtchef Ole Hald fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Han har endnu ingen oplysninger om gerningsmandens alder eller hjemby, men fortæller, at sagen nu går sin gang med efterforskning og så videre.

- Vi beholder ham med stor sansynlighed til i morgen. Så skal vi finde ud af, om han skal fremstilles for en dommer, siger Ole Hald.

En kunde, der var til stede i butikken, så det hele.

- Jeg kørte i Netto for at købe nogle chips og stod oppe ved kassen og havde armene fyldt. Der står en ældre herre, som er ved at pakke sine varer, og så kommer der en gut ind i regntøj. Han styrer lige hen imod kassen, så jeg tænker, han nok skal have nogle smøger, så så kan jeg godt tage en pose mere. Men da jeg vender mig om igen, står han bøjet ind over kassen med en pistol og en Netto-pose og siger til kassedamen, at hun skal åbne kassen.

- Så råber den ældre mand "Hvad fanden laver du?!" og får grebet ham og holdt ham ind over en låge, mens jeg går ned bagved og ringer 112. Så kommer politiet. Der har ham den ældre mand fået fjernet ham fra lågen og sagt, han skal gå hen at lægge sig, fortæller vidnet, som efterfølgende blev afhørt af politiet.

Vidnet anslår, at røveren var en dreng på 15-16 år.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

Annonce