cookie-og-privatlivspolitik
Efter påske kommer der igen liv i de lokale skoler. Arkivfoto
Foto: Flemming Keith Karlsen

Lokal nyt

Borgmestre: Vi er klar til at åbne skoler og institutioner

Både i Lolland og Guldborgsund Kommune er man i fuld gang med forberedelserne til genåbning af vuggestuer, børnehaver og folkeskoler op til 5. klasse efter påske.
06. april 2020 kl. 22:41 Af Margit Olsen

Annonce

Der arbejdes på højtryk på at genåbne vuggestuer, børnehaver og folkeskoler op til 5 klasse i de lokale kommuner.

Borgmester i Guldborgsund Kommune John Brædder siger mandag aften umiddelbart efter, at statsminister Mette Frederiksen (S) på aftenens pressemøde offentliggjorde, at der gradvist åbnes for institutioner og skoler, at Guldborgsund Kommune den seneste uges tid har arbejdet målrettet på en genåbning som denne.

- Det kan vi godt håndtere. Vi er gearet til det, og jeg forventer, at vi kan åbne for de fleste skoler, vuggestuer og daginstitutioner 15. april.
- Vi er lidt udfordret på, at vi har fremrykket en del vedligeholdelsesarbejde på skoler og institutioner, men det håndterer vi også, siger borgmesteren.
- Når de store skoleelever ikke skal starte i skole endnu, har vi jo ekstra plads på skolerne at gøre godt med.

Normalt ville skoleelever og medarbejderne på skolerne have påskeferie nu og indtil tirsdag efter påske. Det giver en enkelt dag til den endelige forberedelse, inden skoleeleverne skal møde ind igen i de små klasser.

I Lolland Kommune lover borgmester Holger Schou Rasmussen, at man i så stor udstrækning som muligt er klar til at tage imod børnene.

- Jeg havde nu forventet, at der ville blive tale om de helt små børn, skoleelever op til 3. klasse samt 9. klasserne. Men den anderledes aldersfordeling skal ikke blive noget problem. Vi finder en løsning, slår borgmesteren fast.

- Vi har heldigvis her i Lolland Kommune masser af plads i skoler og institutionerne, så vi kan leve op til kravene om at holde afstand og lade en del af undervisningen foregå i det fri.

- Skulle vi ikke blive helt klar alle steder, så må bruge muligheden for at vente en dag eller to. Men de første skoler og institutioner er klar onsdag efter påske, lover Holger Schou Rasmussen.

Begge borgmestre billiger, at børnene igen kan blive passet og komme i skole. Fra både Holger Schou Rasmussen og John Brædder lyder der en tilfredshed med, at der igen så småt kan komme gang i hjulene i landet.

- Det bliver nemmere for de forældre, som stadig skal arbejde hjemmefra, når de mindste børn igen kan blive passet og undervist udenfor hjemmet, siger Lollands borgmester.

I begge kommuner afventer man nu sundhedsmyndighedernes anbefalinger med hensyn til genåbningen af skoler og intuitioner, som derefter straks vil blive implementeret lokalt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

Annonce