Andre tjenester
Vi har observeret, at du har installeret en adblocker. Vi kan derfor ikke vise dig vores annoncer. Det er vi rigtig kede af, da indtægterne fra annonceringen er med til at vi på daglig basis kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.
Vi håber derfor, at du i din adblocker, vil tillade visning af annoncer fra folketidende.dk. Selvom du tilføjer folketidende.dk, vil du stadig undgå reklamer fra andre sites.
Klik på dit adblock ikon i browseren. Tilføj domænet folketidende.dk under tilladte domæner. Næste gang du besøger os vil reklamerne kunne vises.
Tak for hjælpen og god læselyst!
Lolland-Falsters Folketidende
Møde med transportudvalg gav borgmesteren en god fornemmelse
NYKØBING Senere i dag onsdag skal partierne i forligskredsen bag Femern Bælt-forbindelsen efter planen mødes for formentlig at tage endelig stilling til spørgsmålet om, hvorvidt broklappen i Kong Frederik IX's Bro, der forbinder Lolland og Falster ved Nykøbing, fortsat skal kunne åbne for sejlere.
I anlægsloven for Femern-projektet står der, at broen skal være en klapbro, men Sund & Bælt og Banedanmark ønsker af hensyn til den fremtidige togtrafik at lukke broklappen i permanent.
Sagen har været diskuteret længe, og i går var en deputation med blandt andre borgmester John Brædder (G) så en tur på Christiansborg, hvor de havde fået foretræde for Folketingets transportudvalg med en sidste mulighed for at fremføre argumenterne for at bevare broen som en klapbro.
Det var en optimistisk borgmester, der kom ud efter mødet.
- Det gik godt. De havde stor forståelse for, at vi stadig gerne vil have, at man kan sejle igennem broen, og det ser ud til, at der er et flertal i transportudvalget for at bevare anlægsloven (og dermed klapbroen, red.), men man skal aldrig sige aldrig. Men jeg er fortrøstningsfuld, siger John Brædder.
En af de alternative løsningsmuligheder, der har været fremme på det seneste, er, om man skal bygge en tunnel under Guldborg- sund til togtrafikken.
Men ifølge John Brædder lød meldingen fra transportudvalget på mødet i går, at det forslag, de havde fået forelagt fra Sund & Bælt og Banedanmark omkring dette, vil blive for dyr en løsning.
Et af de emner, der også har været oppe at vende i forbindelse med debatten om togtrafikken og broens fremtid, er den øgede mængde støj, som ikke mindst de forventede lange godstog vil forårsage, når de skal over broen.
Også på det punkt er John Brædder mere optimistisk efter mødet.
- Anlægsloven blev jo vedtaget i 2015, og man forventer først, at den udvidede jernbane til Rødbyhavn er færdig i 2028. Der sker meget på den tid, så jeg har en forhåbning om, at der inden da bliver lavet nogle nye støjmålinger, så der kan laves noget støjreduktion på selve broen også, siger John Brædder.
KOMMENTARER