cookie-og-privatlivspolitik

5

Billeder


Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

Brand i halmvarmeværk

OPDATERET Halmballe i brand giver masser af røg.
06. december 2021 kl. 18:22 Af David Arnholm

HOLEBY Mandag klokken 14.41 modtog Lolland-Falster Brandvæsen melding om brand i Holeby Halmvarmeværk. Fjernvarmeværket er fjernstyret af Refa, og det var i kontrolrummet, man kunne se på en skærm, at der var opstået et problem.

Mere præcist var der gået ild i en stor halmballe, som via et transportbånd var på vej til at blive ført til en snitter. Transportbåndet var i en lukket kasse, og brandfolkene kom derfor på noget af en opgave.

Først ved 18-tiden melder indsatsleder Andreas Nielsen, at branden er slukket, og at brandfolkene inden længe kan pakke sammen og køre hjem.

- Det var lidt besværligt at slukke branden, for du skal ind i kassen, og det er også oppe i højden. Og sådan en halmballe, der er pakket sammen, fylder meget, når den er pillet fra hinanden, forklarer han.

Andreas Nielsen fortæller, at brandmændene først fik den første halmballe ned. Det kunne klares med en kran og gik forholdsvist enkelt, da den ikke var brudt i brand.

Annonce

Men det var den næste, så den blev skilt ad, løftet ned med en teleskoplæsser, smidt ned i en container og slukket udenfor. Undervejs kom der en masse røg, men der var ingen fare for, at branden skulle brede sig.

Lolland-Falster Brandvæsen rykkede ud med 10 brandmænd og seks køretøjer, og derudover deltog fire frivillige, ligesom brandfolkene fik hjælp af Refas personale, som Andreas Nielsen roser for at have ydet god hjælp.

Derudover blev Skadeservice tilkaldt for at hjælpe med at forhindre, at brandslukningen skulle udløse en vandskade. Til slukningen blev der nemlig brugt en tankvogn fuld eller to, og Skadeservice hjalp med at støvsuge vandet væk fra et rum, der ellers var i fare for at blive oversvømmet.

Derudover måtte de også kæmpe med at få vand væk, da nogle riste, der ellers kunne lede vandet væk, var blevet fyldt med halm.

Men efter flere timers arbejde på stedet var der altså kommet styr på det hele.

Annonce

- Nu har jeg nogle trætte brandmænd, der godt snart vil hjem, bemærker han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE