cookie-og-privatlivspolitik

8

Billeder


Foto: Andreas Johansen

Lokal nyt

Brandmuseum redder kat ned fra tag

BILLEDSERIE: Mandskab fra brandmuseet i Nykøbing rykkede ud og fik hentet kat ned fra tag, hvor den havde ligget længe uden at kunne komme ned.
11. oktober 2021 kl. 14:55 Af Jakob Poulsen og Andreas Johansen

De findes endnu - historierne om brandvæsnet, der rykker ud med den store stigevogn for at redde en stakkels kat, som har fået forvildet sig op på taget af et hus og ikke kan komme ned igen selv.

Mandag ved middagstid rykkede brandvæsnet - denne gang dog i skikkelse af mandskab og materiel fra Nykøbing Falster Brandmuseum i Vendersgade i Nykøbing, nemlig ud til et hus på Søvej i Nykøbing, hvor en kat lå og ikke kunne komme ned.

Katten holder normalt til på hjørnet af Østre Allé og Solvej nogle hundrede meter derfra, og da den havde været væk i et døgns tid, besluttede familien, hvor den hører hjemme, at efterlyse den via et opslag på Facebook.

Det opslag så beboerne i huset på Søvej og sendte et billede af katten på taget og spurgte, om det kunne være den, der blev efterlyst.

- Det kunne vi så se, at det var. Så i går aftes (søndag, red.) spadserede vi med vores børn herned, så de kunne se, at den ikke var blevet kørt over - og så prøvede vi at lokke den ned med alverdens ting, men det lykkedes ikke, fortæller kattens ejer, Charlie Vorre.

Annonce

Mandag forsøgte familien så at ringe rundt til forskellige for at søge hjælp, og til sidst lavede de endnu et opslag på Facebook - denne gang i 4800-gruppen, som primært henvender sig til folk i Nykøbing-området.

Det opslag reagerede brandmuseets formand Jørgen Ottesen på.
- En af mine kolleger havde set opslaget, og så ringede han til mig for at høre, om ikke vi kunne klare det. Så jeg tog min cykel og kørte ud for at kigge på det, fortæller han.

Og efter at have undersøgt sagen, nåede han frem til, at det burde kunne løses med hjælp fra brandmuseets store stigevogn, en Ford fra 1938.

- Mange gange, når man kommer op til sådan en kat, så stikker de af, men jeg tror, at den var lidt bange, fortæller Jørgen Ottesen, som uden større problemer fik fat i katten og bragt den sikkert ned på jorden igen.

- Det var dejligt. Det er lækkert, når vi kan hjælpe siger dagens redningsmand.

Annonce

Klik på billedet herover for at se flere billeder fra redningsaktionen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46

AF: TOM AHLQVIST

Ældres forhold. 30. september 2021 kl. 16.06

Annonce

ANNONCE