cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto fra en brand i Gedser Halmvarmeværk i 2010. Natten til søndag var den gal igen.
Arkivfoto fra en brand i Gedser Halmvarmeværk i 2010. Natten til søndag var den gal igen.
Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

Brandvæsnet fik travl aften og nat på Falster

Brand i varmeværk, mystisk brand i blomsterbutik, brand i styresystem til mobiltelefonmast og brændt brød i bo & naboskab ...
22. november 2020 kl. 17:52 Af David Arnholm

FALSTER Efter at have brugt timer på en væltet lastil med skinker fik Lolland-Falster Brandvæsen også en travl lørdag aften og nat på Falster.

- Vi kørte hele tiden! konstaterer indsatsleder Brian Midjord Petersen.

Ved 20-tiden lørdag aften kom der således melding om brand i Strandgårdens Blomster på Marielyst Strandvej.

- Der var gået ild i noget inventar i fyrrummet, og vi kan simpelthen ikke gennemskue, hvordan den brand er startet, for det havde ikke noget med pillefyret at gøre at gøre eller de elektriske installationer. Men der er ikke noget skummelt i det, understreger Brian Midjord Petersen.

Han fortæller, at ejeren i første omgang selv fik slukket branden, og at udkaldet efter brandvæsnet derfor i første omgang blev aflyst.

Annonce

- Han havde gjort et stort arbejde selv, men der var så meget røg i huset, at han gerne ville have os ud, og det var klogt, roser Brian Midjord Petersen.

Brandvæsnet hjalp med at få luftet ud og fik tilkaldt skadesservice, som kom og tog over.


Brand i styresystem

Og brandvæsnet nåede dårligt hjem, før der ved 22-tiden var bud efter brandfolkene igen: En automatisk alarm meldte om brand i Folketidendes bygning i Tværgade i Nykøbing. Det viste sig, at det var et krydsfelt - et styresystem - til en mobiltelefonmast på bygningens tag, der havde brændt.

- Der havde været brand i elinstallationen, kunne vi tydeligt lugte, og der lå sod. Men branden var gået ud, fortæller Brian Midjord Petersen.

En repræsentant fra Folketidende kom også til stede og ved fælles hjælp fandt man et nummer til TT Netværket, som er Telenor og Telias fællesejede netværk. Og efter konsultation med teleselskaberne fik brandvæsnet slukket for styresystemet.

Annonce

Brændt brød

Omtrent på samme tid kom en alarm fra en automatisk brandmelder i et bo & naboskab på Præstevej i Stubbekøbing. Her blev bagvagt Bo Andersen sendt af sted, men der viste sig ikke at være så meget i det.

- Det var en, der havde varmet nogle boller på en brødrister, og det havde aktiveret det automatiske brandmelder-system. Men personalet havde taget sig af det meste, fortæller Bo Andersen.


Brand i halmvarmeværk

Men hvis brandfolkene troede, at de havde fri nu, tog de fejl. For ved 04.30-tiden om natten blev de kaldt til Gedser Halmvarmeværk på Smedevej i Gedser. Her havde ild fra ovnen brændt tilbage og fået fat i nogle halmballer på transportbåndet ind til ovnen.

- Vi var ude at skubbe halmen ud, så vi gik og gravede en masse halm ud af transportøren. Det var hårdt røgdykkerarbejde, for der var røg og varme og tung halm, beretter Brian Midjord Petersen.

Brandvæsnet rykkede ud med en sprøjte fra stationen i Gedser samt en sprøjte, en tankvogn og en stigevogn fra Nykøbing, og arbejdet var først færdig ved 06.30-tiden om morgenen. Men det lykkedes at få slukket branden, uden at bygningen kom noget videre til.

Annonce

- Halmvarmeværkets folk mødte op og var en stor hjælp. De kørte kran og fik rekvireret en vognmand til at køre det brændte halm væk. De var rigtigt gode, roser Brian Midjord Petersen, som nu håber på en fredelig søndag aften og nat:

- Nu har vi været nok ude at køre!

Også på Lolland har brandvæsnet haft travlt denne weekend.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE