cookie-og-privatlivspolitik
Om kort tid er det brandhærgede klubhus helt væk. På billedet her er man ved at fjerne ståltrappen, der engang førte op til svalegangen på klubhusets øverste etage - en trappe, der gennem årene har genlydt af utallige af de karakteristiske klik-klik fra fodboldstøvlerne på både små og store spillere.
Om kort tid er det brandhærgede klubhus helt væk. På billedet her er man ved at fjerne ståltrappen, der engang førte op til svalegangen på klubhusets øverste etage - en trappe, der gennem årene har genlydt af utallige af de karakteristiske klik-klik fra fodboldstøvlerne på både små og store spillere.
Foto: Ingrid Riis

Lokal nyt

Bulldozere sætter punktum for bold-historie

Om en måneds tid er et langt lokalt fodboldkapitel endegyldigt slut.
28. juli 2020 kl. 20:17 Af Hans Gandrup

Annonce

NYKØBING Om en måneds tid er det helt slut: Bulldozerne sætter punktum for et mere end 100 år langt og spændende lokalt fodbold-kapitel.

Formentlig inden udgangen af august er brandtomten efter B1901's klubhus ryddet og væk. Og et nyt byggeri til fodboldspillere ved Kohaven kommer der ikke.

- På den måde er det selvfølgelig et stykke historie, som nu slutter. Men vi ser fremad og glæder os til nye tider og muligheder ved Østre Allé, konstaterer Rene Fjeldsøe Sørensen, forretningsfører og formand i NFC, som i dag er navnet på den lokale fodboldfusion.

Begyndelsen til enden skete for alvor 20. april sidste år, hvor klubhuset ved Kohaven blev voldsomt hærget af brand.

- Det er trist. Der er ikke en eneste pokal tilbage. Kun nogle småting, vi kan tage med os. Men så er der heldigvis jo lokale kilder som ikke mindst Folketidende, hvor vi kan dykke ned i historien og holde fast i traditionerne, fastslår formanden.

De seneste uger har man været beskæftiget med at flytte inventar - det, der ikke er ødelagt - ud i containere. Egentlig skulle selve nedrivningsarbejdet være gået i gang. Men det har trukket noget ud af miljømæssige årsager.

Det ødelagte klubhus stammede fra 1954, og der er brugt flere miljøfarlige materialer i konstruktionen. Det gælder eksempelvis fliseklæber med asbest og maling med tungmetaller.

- Det har selvfølgelig skullet fjernes og efterfølgende bortskaffes på miljørigtig vis efter reglerne, og det har taget lidt tid. Men i denne uge går man for alvor i gang med at fjerne brandtomten, forklarer Rene Fjeldsøe Sørensen.

Han er glad for, at man gennem forløbet har haft et godt samarbejde med forsikringsselskabet.

Nu fokuserer man altså kræfterne på nye faciliteter i NFC Syd, som det kaldes.

Ved Kohaven bliver foreløbig et fitness-lokale tilbage.

Hvad der mere detaljeret skal ske på det kommunale areal i fremtiden ligger ikke fast. Men indtil videre er både skytter og hundeklub til stede på området.

Læs artiklen: Legendarisk fodbold-klubhus nedbrændtKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce