cookie-og-privatlivspolitik
- Vi har siden marts hjulpet omkring 700 virksomheder, fortæller administrerende direktør i Business Lolland-Falster Mikkel Wesselhoff.
- Vi har siden marts hjulpet omkring 700 virksomheder, fortæller administrerende direktør i Business Lolland-Falster Mikkel Wesselhoff.
Foto: Ingrid Riis

Lokal nyt

Business Lolland-Falster - Vi hjælper alle

Erhvervslivet på Lolland-Falster ønsker flere test og målrettet hjælp til de værst ramt erhverv.
28. oktober 2020 kl. 08:51 Af Margit Olsen

Siden marts måned har Business Lolland-Falster haft travlt med at hjælpe det lokale erhvervsliv gennem coronakrisen.

I foråret oprettede organisationen en "hotline", hvor alle lokale erhvervsdrivende kan få hjælp - også selv om de ikke er medlemmer af Business Lolland-Falster.

- Vi har siden marts hjulpet omkring 700 virksomheder, fortæller administrerende direktør i Business Lolland-Falster Mikkel Wesselhoff.

- Og vi fastholder hele vores corona-pakke, hvor vi tager imod alle henvendelser og rådgiver.
Hjælpen omhandler alt fra virksomhedsledelse og drift under vanskelige forhold, viden om økonomi, finansiering, personalejura og strategi til vejledning om brug af statslige ordninger.

- Erhvervslivet er meget forskelligt ramt af konsekvenserne af corona. Generelt har hele håndværksområdet meget at lave. Mens hele restaurant, hotel, bar og café-området er meget hårdt ramt af følgerne af corona, fortæller Mikkel Wesselhoff.
Folketinget indledte i weekenden forhandlinger om hjælpepakker, efter regeringen lørdag præsenterede et forslag om at udvide adgangen til hjælpepakker, så de omfatter virksomheder og selvstændige, der er ramt af det nye forsamlingsloft på 10 personer og forbuddet mod at sælge alkohol efter klokken 22.

Annonce

Det kan for eksempel betyde at cateringselskaber, som leverer mad til private fester, som nu bliver aflyst på grund af, at forsamlingsforbuddet sænkes fra 50 til 10.

Hos Business Lolland-Falster ønsker den administrerende direktør, at der i takt med forlængelse af hjælpepakker, kommer nogle kompensationspakker, som er målrettet specifikke erhverv, som restaurant, hotel, bar og cafébranchen, som lider størst under nedlukninger.

Dertil kommer et ønske om flere test for covid-19.

- Hvis der blev testet mere effektivt og sat større fokus på smittespredning, ville det gøre det nemmere for erhvervslivet at nærme sig normale tilstande. Simpelthen ved at de, som er raske - som har en negativ test - kan arbejde, og man bedre kan passe på dem, som er syge, siger de Mikkel Wesselhoff.

Han ønsker også en større klarhed og gennemsigtighed i restriktioner, som han oplever, at mange erhvervsdrivende er i tvivl om.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE