cookie-og-privatlivspolitik

Lokal nyt

Camilla og Nina klar til DM i Skills
23. januar 2012 kl. 08:01 Af Karina Richmann Lundorff (krl@extraposten.dk)

Annonce

I denne uge er der DM i Skills, som er det årlige Danmarksmesterskab for erhvervsuddannelser. I år har 23-årige Camilla Lolk Davidsen fra Nakskov og 22-årige Nina Anja Boesen fra Maribo kvalificeret sig. De læser til social- og sundhedsassistenter på SOSU i Nykøbing F, og sammen skal de konkurrere mod fem andre hold om at blive landets bedste.

De glæder sig begge til at vise, hvad social- og sundhedsassistenter egentlig laver. Camilla Lolk Davidsen mener, at der med konkurrencen også følger en anerkendelse af social- og sundhedsassistenternes arbejde.

- Man ved jo, hvad en murer eller tømrer laver, men der er ikke ret mange, der ved, hvad vi laver.  Derfor er det fedt, at folk endelig kan se, at vi faktisk også yder et stykke håndværk, forklarer Camilla.

Deltagerne bliver blandt andet bedømt på deres pleje af borgerne, hygiejne og arbejdsstillinger.

Konkurrencen foregår i Odense Congress Center, hvor Camilla og Nina skal på scenen fem gange. Nogle af disciplinerne kender de på forhånd, mens der er andre, som de først får at vide i Odense. Det er skuespillere, som har stillet sig til rådighed, og de skal for eksempel spille gamle mennesker, der har brug for hjælp.

Konkurrencen udfordrer
For at kvalificere sig til DM i Skills har Nina og Camilla vundet et regionalt mesterskab. Nina mener, at hun allerede har fået meget ud af at deltage.

- Der er meget teori, så rent fagligt er man blevet udfordret, fordi man står med så mange forskellige problemstillinger, og så har man tid til at reflektere over dem, forklarer Nina.

Hun er færdig som social- og sundhedsassistent til maj, og før det har hun uddannet sig til social- og sundhedshjælper. Nina er glad for sit fag, blandt andet fordi hun godt lide at arbejde med mennesker.

- Jeg kan se, at jeg gør et godt stykke arbejde, og jeg kan se på dem, at de får liv i øjnene, når jeg har været der, forklarer Nina.

DM i Skills bliver afholdt den 26. - 28. januar, og her vil knap 200 unge fra 35 erhvervsuddannelsesfag være samlet.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce