cookie-og-privatlivspolitik
Det er her på roe-oplagspladsen på Prinsholmvej i Nykøbing, at Sommer i Nykøbing Falster finder sted i løbet af de kommende uger.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Lokal nyt

Carpark North, film og stand up på sukkerfabrik

Store drive-in-arrangementer på roeoplagspladsen på sukkerfabrikken i Nykøbing senere i denne måned. Billetsalget starter nu.
04. juni 2020 kl. 11:33 Af Jakob Poulsen

Annonce

Det er nok de færreste, der forbinder sukkerfabrikken i Nykøbing med store koncerter, stand up eller film. Men det kan man komme til nu.

Sukkerfabrikken, Guldborgsund Kommune og erhvervs- og cityforeningen Vores Nykøbing er nemlig gået sammen om at arrangere en række store drive-in-begivenheder på sukkerfabrikkens store roeoplagsplads på Prinsholmvej 2 i Nykøbing under fællestitlen "Sommer i Nykøbing Falster."

Det hele begynder om en uge, torsdag 11. juni klokken 20, hvor man viser filmen "Ternet Ninja" på en 50 kvadratmeter stor storskærm, og lyden transmitteres via bilens radio.

Et par dage senere, lørdag 13. juni klokken 21, kan man se filmen "Jagtsæson". 19. juni klokken 20 er der stand up-show med komikerne Mark le Fevre, Brian Lykke og Thomas Warberg.

Og det hele rundes af med en koncert med Carpark North fredag 26. juni klokken 22.

I alle tilfælde gælder det, at portene åbnes en time før.

Der er plads til cirka 400 biler på den store roeoplagsplads, der som navnet antyder ellers normalt bruges til at oplagre sukkerroer, når de kommer ind fra markerne.

Det er coronakrisen og de deraf følgende aflysninger af mange forskellige arrangementer, som har fået Vores Nykøbing og Guldborgsund Kommune til i samarbejde med sukkerfabrikken at handle hurtigt og stable Sommer i Nykøbing Falster på benene.

- Vi håber, at der kommer rigtigt mange mennesker, som gerne vil bakke op om det. Det kommer ikke til at give overskud, men det er noget, vi gør for at holde gang i byen og komme lidt ud af den corona-trummerum, vi alle sammen befinder os i, siger erhvervs- og citychef i Vores Nykøbing, André Andersen.

Der vil formentlig være lidt salg af sodavand og slik direkte til bilerne i løbet af de forskellige arrangementer, men der bliver også mulighed for på forhånd at købe særlige drive in-takeaway-menuer hos nogle af de lokale restauranter, så man på den måde også kan støtte dem, hvis man har lyst.

Det vil i så fald blive sådan, at man henter sin menu på restauranten, inden man kører videre til sukkerfabrikken.
- Det havde selvfølgelig været sjovere, hvis folk kunne stå foran scenen og give den gas, men det er tiderne ikke til i øjeblikket, så derfor gør vi sådan her i stedet, siger André Andersen.

Og netop på grund af corona-risikoen og myndighedernes retningslinjer i den forbindelse bliver der også nogle restriktioner på, hvad man må og ikke må.

Man skal for eksempel blive siddende i bilen hele tiden, og derfor opfordres publikum også til at tisse af hjemmefra. Hvis det alligevel viser sig, at man ikke kan holde sig, vil der være opstillet nødtoiletter, og så bliver man eskorteret frem og tilbage mellem bil og toilet.

- Vi har rengøringshold klar, som sørger for at vaske og spritte toiletterne af efter hvert besøg, fortæller André Andersen.

Det fulde program er endnu ikke helt på plads, men man kan holde sig orienteret på Sommer i Nykøbings hjemmeside (KLIK HER), hvor man også kan købe billetter til de enkelte arrangementer. Billetterne sælges pr. bil. Hvis man er to-tre personer i samme bil, skal man altså blot købe én billet.

Arrangørerne opfordrer til, at man kommer i god tid for at undgå kø, hvis alle kommer samtidig.

Skulle der være lokale foreninger, som også har lyst til at stå for et arrangement, kan det muligvis også lade sig gøre, fortæller formanden for kommunens kultur-, fritids- og bosætningsudvalg Martin Lohse (G).

- Vi har arbejdet hårdt på at finde frem til en løsning, der både tilgodeser myndighedernes retningslinjer og foreningerne, der gerne vil skabe nogle gode oplevelser og tjene penge til deres foreninger. Derfor er jeg særligt glad for, at Sommer i Nykøbing også er en ramme, som foreningerne kan byde ind på og bruge.

- Det kan for eksempel være, at en forening vil lave en jazzkoncert eller et børnearrangement. Det skal de være meget velkomne til. De skal blot følge de retningslinjer, der er udstukket i forhold til sikkerhed. Hvis man har en god idé, skal man bare skynde sig at søge via Tilskuds- og foreningsportalen. Vi behandler ansøgningerne løbende indenfor to-tre dage, lover udvalgsformanden i en pressemeddelelse.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

Annonce