cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Ingrid Riis, arkivfoto

Lokal nyt

Corona: Endnu en skole sender elever og lærere hjem

OPDATERET 13.50: En skole i Lolland Kommune slutter sig nu til listen over skoler, der må sende elever og lærere hjem på grund af corona-tilfælde eller -mistanke.
02. december 2020 kl. 13:50 Af Jakob Poulsen

Annonce

Maribo Skoles afdeling Borgerskolen har nu i lighed med Sydfalster Skole i Væggerløse måttet sende flere klasser og lærere hjem på grund af corona.

Lolland Kommune oplyser på sin hjemmeside, at en medarbejder på Borgerskole-afdelingen i dag onsdag er blevet syg og sendt hjem. Skolen har derfor i samråd med sundhedsmyndighedene besluttet at sende tre klasser - 8.B, 9.A og 9.B - samt fire lærere hjem for at blive testet for covid-19 hurtigst muligt.

Det fremgår ikke, om den lærer, der udløste situationen faktisk er konstateret smittet med covid-19 eller ej.

Skolen vil i løbet af i morgen torsdag sende information ud til de berørte via Aula om, hvornår elever og lærere forventes at kunne vende tilbage til normal undervisning på skolen igen.

Indtil da vil eleverne blive fjernundervist og skal holde sig orienteret og være på Teams, så de kan følge undervisningen, skriver kommunen.

Eleverne i de to 8. klasser på Sydfalster Skole i Væggerløse er også blevet sendt hjem og undervises virtuelt hjemmefra resten af ugen.

Det sker efter, at en af eleverne er blevet testet positiv for covid-19, oplyser skolens leder, og leder af Landsbyordningen, Stine Friis. Fire lærere, der har været i kontakt med den pågældende elev, er også sendt hjem og underviser hjemmefra.

Hjemsendelserne sker ud fra et forsigtighedsprincip. Stine Friis oplyser, at den smittede elev fik svar på sin test tirsdag morgen, og skolen besluttede med det samme at sende alle klassekammeraterne samt eleverne i parallelklassen hjem.

Den smittede elev har dog ikke været på skolen siden fredag, fordi vedkommende havde været sammen med en anden person udenfor skolen, som var blevet testet positiv.

Stine Friis oplyser videre, at de fire lærere, som blev sendt hjem, alle efterfølgende er blevet testet negative for covid-19. Man vælger dog at lade eleverne blive hjemme ugen ud, da det er svært at få tider til test, og så vil man hellere vente, til man kender de øvrige elevers testresultater.

Hvis alt går vel, forventer Stine Friis, at undervisningen kan genoptages på normal vis for 8. årgang fra på mandag. Indtil da bliver eleverne undervist hjemmefra.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce