cookie-og-privatlivspolitik
86 indbrud er anmeldt fra Lolland og Guldborgsund kommuners område i tredje kvartal i år.
86 indbrud er anmeldt fra Lolland og Guldborgsund kommuners område i tredje kvartal i år.
Foto: Kim Agersten

Lokal nyt

Corona betyder færre indbrud

Selv om indbrudsstatistikken er stigende, er niveauet lavt i forhold til tidligere år.
20. oktober 2020 kl. 11:40 Af Margit Olsen

Annonce

LOLLAND-FALSTER Indbrudstyvene er efter passivitet i forbindelse med coronakrisen i foråret atter kommet op i omdrejninger.

Antallet af anmeldelser er i tredje kvartal på landsplan kommet op på 4.864, hvilket er en stigning på 36 procent i forhold til andet kvartal, oplyser Danmarks Statistik.

Men de nye tal kan også anskues på en anden måde.

Partnerskabet Bo Trygt, som er et samarbejde mellem TrygFonden, Foreningen Realdania, Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd, gør opmærksom på, at antallet af anmeldelser i tredje kvartal faktisk er lavere end i det tilsvarende kvartal i 2019.

Ser man på årets tre kvartaler i forhold til samme periode i 2019, er der sket en nedgang på 25 procent, hedder det i en pressemeddelelse fra Bo Trygt.

Selv om en del af udviklingen skyldes coronakrisen, hvor langt flere mennesker end ellers har været hjemme, taler Britt Wendelboe, der er programchef i Bo Trygt, om en glædelig udvikling.

I en ny undersøgelse påviser Det Kriminalpræventive Råd, at mange mennesker ikke har den store tiltro til, at det kan betale sig at sikre sin bolig.

- Det er rigtigt, at når man først har haft ét indbrud, så stiger risikoen for at få indbrud igen, siger programchef Britt Wendelboe i pressemeddelelsen.

Tallene fra de lokale kommuner viser, at selv om der er en stigning i antallet af indbrud, er tallene stadig lavere end samme kvartal de sidste to år.

I Lolland Kommune blev der i tredje kvartal 2018 anmeldt 61 indbrud. Sidste år var tallet 72, og i år er der anmeldt 36 indbrud i juli-, august- og september-kvartallet.

I Guldborgsund Kommune var indbrudstallet i tredje kvartal 2018 51, i 2019 så højt som 97, mens statistik fra tredje kvartal i år viser 50 anmeldte indbrud.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce