Annonce
Lokal nyt

Corona-sommer med rift om maling og terrassebrædder ...

Jesper Aarslew-Jensen og kollegerne hos byggeleverandøren på Gaabensevej har haft travlt de seneste måneder. Og enkelte varer har vist sig særligt efterspurgte. For eksempel terrassebrædder på 5,40 meters længde ... Foto: Ingrid Riis

Travlheden gælder ikke alene de private kunder. Også håndværkerne har øget efterspørgslen

NYKØBING - Temmelig vildt. Dagen efter Mette Frederiksen lukkede Danmark ned, steg vores omsætning markant. Og vi har sådan set haft forrygende travlt lige siden ...

Sådan lyder det fra Peter Wulff, der driver XL-byggemarkeder i Stubbekøbing og Nykøbing. Mens en række brancher har sukket under voldsomme fald i aktivitet, omsætning og indtjening som konsekvens af corona-pandemien, er det gået stik modsat for byggeleverandørerne.

- Folk blev sendt hjem fra job og fik tid. Så har man kastet sig over en række af de projekter i hjemmet eller sommerhuset, der måske har ligget og ventet. Og så fik vi travlt. Lige straks sad jeg ellers med overvejelser om eventuel arbejdsfordeling og hjemsendelse af medarbejdere. Men vi måtte omvendt indkalde folk igen, konstaterer Peter Wulff.

Travlheden er fortsat hen over sommeren. I en periode har man haft en slags "luksusproblem", fordi det har været svært for leverandørerne at følge med den øgede efterspørgsel. Nogle har også selv været udfordret af corona-krisen.

- På et tidspunkt var der for eksempel udfordringer med at skaffe forskellige slags maling og træbeskyttelse. Og vi sad også og kiggede på beholdninger af sådan noget som beslag, søm og skruer ... Men vi er kommet godt igennem uden de helt store leveranceproblemer, siger Peter Wulff, som anslår, at man har haft en aktivitetsfremgang i denne sommer på cirka 50 procent.

- Så det bliver et godt år. Det er jeg sikker på, siger han.

Både private og håndværkere

Han understreger, at travlheden ikke alene gælder de private kunder. Også håndværkerne har øget efterspørgslen.

Det er i høj grad også tilfældet hos byggeleverandøren A/S C. Aarslew-Jensen længere nede ad Gaabensevej i Nykøbing.

- Vi kunne straks mærke øget aktivitet hos de private kunder, men bestemt også hos håndværkerne nu, hvor der ser ud til at være mange opgaver. I øvrigt ikke kun hos private, men også hos eksempelvis kommunen, hvor der gennemføres vedligeholdelsesarbejder, konstaterer Jesper Aarslew-Jensen, der arbejder i trælastafdelingen hos byggeleverandøren.

- Generelt har vi været så heldige - eller forudseende - at vi var godt "klædt på" lagermæssigt, da den øgede efterspørgsel satte ind. Men vi har da også haft områder, hvor der opstod ventetid - også i den lidt mere kuriøse afdeling. For eksempel har der på malervarer været udfordringer med sort træbeskyttelse. Det har åbenbart været særligt efterspurgt de seneste måneder ... Og så har vi haft noget ventetid på eksempelvis terrassebrædder. En af vores leverandører meldte om stigning i efterspørgslen på 70 procent. Og hos os har der især været bud efter terrassebrædder på 5,40 meter. Hvorfor det lige er den længde, har jeg ikke nogen forklaring på, konstaterer Jesper Aarslew-Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bide bestillinger over

Udfordringerne med leverancer har betydet, at man i nogle tilfælde har måttet "bide bestillinger over" i flere omgange.

- Det giver noget ekstra arbejde praktisk og administrativt. Men overordnet nyder vi naturligvis som virksomhed godt af den øgede omsætning og aktivitet de seneste måneder, understreger han.

Helt bestemte varer kan man ikke umiddelbart se frem til at få igen. Det gælder for eksempel beskyttelse og ansigtsmasker.

- Vi leverede alt af den slags til Falck i starten af corona-krisen, og det var de særdeles glade for, konstaterer Jesper Aarslew-Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En anderledes sommer

Hos Silvan i Nykøbing har man ikke haft voldsomt øget travlhed. Men det har været en anderledes sommer - blandt andet fordi ældre medarbejdere har været hjemsendt i en periode.

- Vi har i enkelte perioder også oplevet længere leveringstid på nogle få varer grundet corona-krisen. Vi bestræber os altid på at have de varer, kunderne efterspørger, men vi anerkender også, at det kan være svært i enkelte situationer. Vi har dog ikke oplevet større leveringsproblemer, siger marketingchef Joan Balle Kristensen.

- Kundeadfærden er ændret en smule her under corona-krisen. Vi kan se, at kunderne i højere grad laver mindre gør-det-selv-projekter, og at de holder igen med de større byggeprojekter. Kunderne har tydeligvis handlet ind til en sommer herhjemme - med mindre forbedringer i hus og have. Vi har især oplevet en stigende efterspørgsel efter maling, havemøbler, legeredskaber til haven samt blomster, planter og havemaskine, tilføjer Joan Bille Kristensen.

  • Jesper Aarslew-Jensen og kollegerne hos byggeleverandøren på Gaabensevej har haft travlt de seneste måneder. Og enkelte varer har vist sig særligt efterspurgte. For eksempel terrassebrædder på 5,40 meters længde ... Foto: Ingrid Riis
Annonce
Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Annonce
Annonce
Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
112

15-årig fremstillet i retten efter overfald: Her er afgørelsen

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

112

Rystet far om redningskvinde: - Vi er hende meget taknemmelig

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt