cookie-og-privatlivspolitik
Jesper Aarslew-Jensen og kollegerne hos byggeleverandøren på Gaabensevej har haft travlt de seneste måneder. Og enkelte varer har vist sig særligt efterspurgte. For eksempel terrassebrædder på 5,40 meters længde ...
Jesper Aarslew-Jensen og kollegerne hos byggeleverandøren på Gaabensevej har haft travlt de seneste måneder. Og enkelte varer har vist sig særligt efterspurgte. For eksempel terrassebrædder på 5,40 meters længde ...
Foto: Ingrid Riis

Lokal nyt

Corona-sommer med rift om maling og terrassebrædder ...

Travlheden gælder ikke alene de private kunder. Også håndværkerne har øget efterspørgslen
03. august 2020 kl. 06:39 Af Hans Gandrup

Annonce

NYKØBING - Temmelig vildt. Dagen efter Mette Frederiksen lukkede Danmark ned, steg vores omsætning markant. Og vi har sådan set haft forrygende travlt lige siden ...

Sådan lyder det fra Peter Wulff, der driver XL-byggemarkeder i Stubbekøbing og Nykøbing. Mens en række brancher har sukket under voldsomme fald i aktivitet, omsætning og indtjening som konsekvens af corona-pandemien, er det gået stik modsat for byggeleverandørerne.

- Folk blev sendt hjem fra job og fik tid. Så har man kastet sig over en række af de projekter i hjemmet eller sommerhuset, der måske har ligget og ventet. Og så fik vi travlt. Lige straks sad jeg ellers med overvejelser om eventuel arbejdsfordeling og hjemsendelse af medarbejdere. Men vi måtte omvendt indkalde folk igen, konstaterer Peter Wulff.

Travlheden er fortsat hen over sommeren. I en periode har man haft en slags "luksusproblem", fordi det har været svært for leverandørerne at følge med den øgede efterspørgsel. Nogle har også selv været udfordret af corona-krisen.

- På et tidspunkt var der for eksempel udfordringer med at skaffe forskellige slags maling og træbeskyttelse. Og vi sad også og kiggede på beholdninger af sådan noget som beslag, søm og skruer ... Men vi er kommet godt igennem uden de helt store leveranceproblemer, siger Peter Wulff, som anslår, at man har haft en aktivitetsfremgang i denne sommer på cirka 50 procent.

- Så det bliver et godt år. Det er jeg sikker på, siger han.


Både private og håndværkere

Han understreger, at travlheden ikke alene gælder de private kunder. Også håndværkerne har øget efterspørgslen.

Det er i høj grad også tilfældet hos byggeleverandøren A/S C. Aarslew-Jensen længere nede ad Gaabensevej i Nykøbing.

- Vi kunne straks mærke øget aktivitet hos de private kunder, men bestemt også hos håndværkerne nu, hvor der ser ud til at være mange opgaver. I øvrigt ikke kun hos private, men også hos eksempelvis kommunen, hvor der gennemføres vedligeholdelsesarbejder, konstaterer Jesper Aarslew-Jensen, der arbejder i trælastafdelingen hos byggeleverandøren.

- Generelt har vi været så heldige - eller forudseende - at vi var godt "klædt på" lagermæssigt, da den øgede efterspørgsel satte ind. Men vi har da også haft områder, hvor der opstod ventetid - også i den lidt mere kuriøse afdeling. For eksempel har der på malervarer været udfordringer med sort træbeskyttelse. Det har åbenbart været særligt efterspurgt de seneste måneder ... Og så har vi haft noget ventetid på eksempelvis terrassebrædder. En af vores leverandører meldte om stigning i efterspørgslen på 70 procent. Og hos os har der især været bud efter terrassebrædder på 5,40 meter. Hvorfor det lige er den længde, har jeg ikke nogen forklaring på, konstaterer Jesper Aarslew-Jensen.


Bide bestillinger over

Udfordringerne med leverancer har betydet, at man i nogle tilfælde har måttet "bide bestillinger over" i flere omgange.

- Det giver noget ekstra arbejde praktisk og administrativt. Men overordnet nyder vi naturligvis som virksomhed godt af den øgede omsætning og aktivitet de seneste måneder, understreger han.

Helt bestemte varer kan man ikke umiddelbart se frem til at få igen. Det gælder for eksempel beskyttelse og ansigtsmasker.

- Vi leverede alt af den slags til Falck i starten af corona-krisen, og det var de særdeles glade for, konstaterer Jesper Aarslew-Jensen.


En anderledes sommer

Hos Silvan i Nykøbing har man ikke haft voldsomt øget travlhed. Men det har været en anderledes sommer - blandt andet fordi ældre medarbejdere har været hjemsendt i en periode.

- Vi har i enkelte perioder også oplevet længere leveringstid på nogle få varer grundet corona-krisen. Vi bestræber os altid på at have de varer, kunderne efterspørger, men vi anerkender også, at det kan være svært i enkelte situationer. Vi har dog ikke oplevet større leveringsproblemer, siger marketingchef Joan Balle Kristensen.

- Kundeadfærden er ændret en smule her under corona-krisen. Vi kan se, at kunderne i højere grad laver mindre gør-det-selv-projekter, og at de holder igen med de større byggeprojekter. Kunderne har tydeligvis handlet ind til en sommer herhjemme - med mindre forbedringer i hus og have. Vi har især oplevet en stigende efterspørgsel efter maling, havemøbler, legeredskaber til haven samt blomster, planter og havemaskine, tilføjer Joan Bille Kristensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce