Andre tjenester
Vi har observeret, at du har installeret en adblocker. Vi kan derfor ikke vise dig vores annoncer. Det er vi rigtig kede af, da indtægterne fra annonceringen er med til at vi på daglig basis kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.
Vi håber derfor, at du i din adblocker, vil tillade visning af annoncer fra folketidende.dk. Selvom du tilføjer folketidende.dk, vil du stadig undgå reklamer fra andre sites.
Klik på dit adblock ikon i browseren. Tilføj domænet folketidende.dk under tilladte domæner. Næste gang du besøger os vil reklamerne kunne vises.
Tak for hjælpen og god læselyst!
Lolland-Falsters Folketidende
Trods coronaen bobler et dansk-tysk turisme-samarbejde med planer og initiativer, der er ved at tage form.
LOLLAND-FALSTER Vil man udvikle landdistrikterne og tiltrække turister, iværksættere og tilflyttere, så er lokale fødevarer og fødevareoplevelser vigtige at satse på. Det er præmissen i det EU-støttede projekt Tour-Bo, som i en treårig periode skal udvikle bæredygtig turisme på tværs af den dansk-tyske grænse.
Projektet er cirka halvvejs, og i denne uge mødtes nogle og 30 deltagere til et virtuelt møde for at gøre status i lyset af corona-krisen. En krise, der nok giver udfordringer, men også har fået flere til at være turister i eget land.
- For turistvirksomheder er det en hård tid lige nu, og det gør også vores arbejde sværere. Men bæredygtig og lokal turisme vil blive vigtigere end før, for det er sandsynligt, at turister vil fokusere mere på lokal turisme, fastslog Tour-Bo-projektleder Jonas Weissmantel.
Trods coronaen skrider Tour-Bo-projektet da også fremad, og flere konkrete tiltag er ved at tage form. Det gælder eksempelvis en plan om at skabe fire "madruter". En af disse skal efter planen føre turister og andre rundt på Lolland-Falster, og initiativet står ikke alene.
På mødet fortalte Carina Woolhead fra Guldborgsund Kommune, at madruterne skal markedsføres med brochurer, kort og digitale løsninger, og hos Visit Lolland-Falster er man klar til at bruge madruterne aktivt.
- Vi vil bruge madruterne til at brande vores region og måske få influencere til at tage ruten og fortælle om deres oplevelser. Og vi vil bruge det i dialog med overnatningssteder som et værktøj, de kan bruge til at skabe omsætning, fortalte udviklingschef Lindy Kjøller.
Og der er gang i meget mere. Som en del af Tour-Bo-projektet er 21 virksomheder i det dansk-tyske område blevet interviewet om deres erfaringer med at arbejde bæredygtigt, og det skal samles i et katalog, som kan inspirere andre.
Derudover bliver der produceret 20 filmklip og en fotobog til YouTube og Instagram om virksomheder - primært overnatningssteder - der arbejder bæredygtigt.
Der er også skabt et gastronomisk ø-pas med historier og billeder fra 35 lokale madaktører, der arbejder bæredygtigt, og 28. januar bliver der workshop om samskabelse og med eksempler på gode erfaringer - heriblandt fra Muld og Vegvisir Race.
I Tour-Bo-regi arbejdes der også med at udvikle besøgstallene ved seværdigheder gennem nye produkter og koncepter på en bæredygtig måde. Her er der blandt andet fokus på Bøtøskoven og det nye højvands-monument ved Kramnitze.
Og så er det planen, at deltagerne i Tour-Bo i foråret 2021 skal inviteres på en tur til Lolland-Falster.
Læs også artiklerne: "Fødevarer kan give øget turisme" og "Sydhavsøerne kan lære af udlandet"
KOMMENTARER