cookie-og-privatlivspolitik
Mediehusene i Nykøbing F. , Maribo og Nakskov er affolket. De fleste arbejder hjemmefra, men corona-krisen betyder også, at aviserne bløder økonomisk. Det kan blive en bét for demokratiet.
Mediehusene i Nykøbing F. , Maribo og Nakskov er affolket. De fleste arbejder hjemmefra, men corona-krisen betyder også, at aviserne bløder økonomisk. Det kan blive en bét for demokratiet.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Lokal nyt

Coronaen kan sende din avis til tælling

Læs dagens Synspunkt fra Folketidende.
25. marts 2020 kl. 11:46 Af Af Torsten Elsvor, redaktør

Annonce

Lokalaviserne og de lokale ugeaviser spiller en vigtig og afgørende rolle i vort demokrati, men den igangværende og noget udsigtsløse corona-krise med samfundets nedlukning, og deraf følgende svigtende annonceindtægter, kan sende flere aviser til tælling. Også din ..!

I Folketidende Gruppen er vi dybt taknemmelige for jer, som vedholdende støtter os gennem abonnementer, og for de annoncører, som trods krisen stadig har budskaber, som skal nå ud over vor landsdel, men vi bløder, og det kan komme til at gøre ondt. Rigtigt ondt!

For år tilbage var der på Lolland-Falster en bred buket af lokale dagblade - Lollands Tidende - senere Tidende for Lolland og Falster, Venstrebladet og Ny Dag, og endnu længere tilbage også Stiftstidende.

I dag er Folketidende Gruppen alene tilbage på markedet.

Vi har også gennem årene måttet tilpasse os, men alle medarbejdere arbejder året rundt benhårdt på at beskrive og understøtte hele vort lokalsamfund, men vi er også demokratiets vogtere på godt og ondt.

I denne tid arbejder stort set alle medarbejdere hjemmefra for hver dag at kunne bringe nyt om krisen og om alt det, som rører sig ikke bare her i landsdelen, men også nationalt og globalt.

Som lokalavis bærer vi et stort ansvar på vore skuldre, og det ansvar er vi bevidst, men fortsætter krisen, kan det også for os blive en kamp om liv eller død. Det er vanskeligt at forestille sig en hel landsdel uden lokalt funderede medier. Det er vanskeligt at forestille sig, hvordan vort lokale demokrati vil kunne fungere, og hvordan kommuner, erhvervs- og handelslivet og vore mange foreninger vil kunne få deres budskaber ud. Samtidigt er det sørgeligt at konstatere, hvordan de sociale medier på internettet oversvømmes af falske nyheder og ligegyldigheder krydret med stadigt flere annoncer, og hvordan mange lapper det i sig og fravælger avisen som nyhedsformidler.

I mediehuse landet over krydses der i disse dage fingre for, at der også hertil er en økonomisk hjælpepakke på vej, men lige så vigtigt er det, at lokalbefolkningen bakker op om de lokale aviser og ugeaviser. Tak til jer, som gør det - og velkommen til nye, som forhåbentligt vil støtte os.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tålmodighed lønner sig 22. marts 2020 kl. 21.18

AF: EVA TERNDRUP

Den danske folkekirke… 19. marts 2020 kl. 06.27

AF: EVA TERNDRUP

AF: EVA TERNDRUP

Erhvervslivet rammes hårdt… 17. marts 2020 kl. 22.11

AF: EVA TERNDRUP

Skal religion stå over mennesket? 17. marts 2020 kl. 22.05

AF: JOHN WENNERWALD

Vinteren kommer 15. marts 2020 kl. 20.30

Annonce