cookie-og-privatlivspolitik
Folketingsmedlem René Christensen (billedet) har fået svar fra erhvervsministeren på spørgsmål om hjælpepakker til forsamlingshuse.
Foto: Ingrid Riis, arkivfoto

Lokal nyt

Coronakrise-svar fra minister om forsamlingshuse

Folketingsmedlem René Christensen ville vide, hvad erhvervsministeren vil gøre for at hjælpe forsamlingshuse, der ikke har kunnet gøre brug af eksisterende hjælpepakker. Nu har han fået svar.




08. juli 2020 kl. 06:10 Af Jakob Poulsen

Annonce

Coronakrisen og dens eftervirkninger rammer og har ramt erhvervslivet over en bred kam. Og selvom forsamlingshuse måske ikke er det, man tænker først på i den forbindelse, så har flere af dem også mærket krisen.

Det fik for nylig det lokale folketingsmedlem René Christensen (DF) til at spørge erhvervsminister Simon Kollerup (S), hvad han og regeringen ville gøre for at hjælpe forsamlingshusene.

Helt konkret spurgte René Christensen:
"Hvad vil ministeren gøre for at hjælpe de forsamlingshuse, der ikke har kunnet gøre brug af de eksisterende hjælpepakker, da det har krævet en autoriseret revisors mellemkomst, og forsamlingshusenes økonomi er så begrænset, at udgifterne hertil vil overstige indtægten fra hjælpepakken?"

Og efterfølgende kom der endnu et spørgsmål i samme boldgade, hvor René Christensen spørger erhvervsministeren, om han vil følge opfordringen fra Danske Forsamlingshuse, som ønsker, at hvert forsamlingshus får et engangsbeløb på 30.-50.000 kroner i støtte.

Nu er der så kommet svar fra erhvervsministeren, og her påpeger Simon Kollerup, at han er opmærksom på, at forsamlingshusene også er ramt af coronakrisen, men at de kan søge støtte via de allerede eksisterende hjælpepakker, og at regeringen derfor ikke har planer om yderligere tiltag i den retning.

- Der er ingen fast formel for, hvordan et forsamlingshus drives og hvilke
aktiviteter, der foregår i forsamlingshusene. Hvilke hjælpepakker, der er
relevante for det enkelte forsamlingshus, afhænger derfor af forsamlingshusets organisering, økonomi og aktiviteter, skriver ministeren blandt andet og oplister derefter eksempler på, hvilke hjælpepakker, der kan benyttes.

Simon Kollerup tilføjer, at forsamlingshusene kan få nærmere vejledning ved at henvende sig til Erhvervsministeriet eller klikke ind på hjemmesiden virksomhedsguiden.dk.

- Når det er sagt, er jeg glad for, at vi nu er nået dertil, hvor forsamlingshusene igen kan åbne dørene op og lægge hus til aktiviteter, der kan styrke forsamlingshusenes økonomi, slutter erhvervsministeren.



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

Annonce