cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

DI: Skatteudspil risikerer at ramme sukkerfabrik

Regeringens udspil til en grøn skattereform betyder ifølge Dansk Industri, at meget få virksomheder skal betale en betydelig del af regningen - heriblandt Nordic Sugar i Nakskov.
24. november 2020 kl. 08:00 Af Jakob Poulsen

Annonce

Regeringens udspil til en ny, grøn skattereform, hvor man vil hæve energiafgiften, kan blive dyrt for blandt andet sukkerfabrikken i Nakskov.

Det frygter Dansk Industri (DI), som har regnet sig frem til, at blot 14 virksomheder står til at skulle bære 20 procent af de foreslåede energiafgifter - dog uden at sætte konkrete beløb på.

Det er især virksomheder, der har produktion i provinsen, der står for skud, viser en opgørelse fra Dansk Industri ifølge organisationen selv. Blandt de 14 virksomheder er en enkelt på Lolland-Falster, nemlig Nordic Sugar i Nakskov.

- Med udspillet lander en meget stor del af regningen hos en lille gruppe af virksomheder, som alle er internationalt konkurrenceudsatte, og som i forvejen er omfattet af EUs kvotesystem. Det bør man håndtere og finde løsninger på, siger DIs administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen til magasinet DI Business.

- Den nye afgift påvirker næsten 6000 job i provinsen.
- Ved at forvride konkurrence for disse virksomheder risikerer man at flytte arbejdspladser til udlandet, og steder som Skagen, Harboøre og Lolland-Falster kan det være uerstattelige job, tilføjer han.

Lars Sandahl Sørensen ser dog også positive elementer i regeringens udspil.

- Hvis vi skal gennemføre den grønne omstilling på en måde, hvor vi samtidig understøtter job og vækst, er det vigtigt med de rigtige rammer for, at virksomhederne kan investere og omstille sig. Derfor er det positivt, at regeringen vil give fradrag for de massive grønne investeringer, som virksomheder gennemfører i denne tid, siger han til DI Business.

Udover Nordic Sugar i Nakskov er blandt andre Rockwool, Haldor Topsøe A/S, Aalborg Portland og Ardagh Glass Holmegaard på DIs liste over virksomheder, som vil blive særligt hårdt ramt, hvis energiafgifterne bliver vedtaget i den foreslåede udformning.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce