cookie-og-privatlivspolitik
Blandt deltagerne lørdag er de regerende danmarksmestre Ib Kragh og Ditte Kammersgaard.
Foto: MD/specialpress

Lokal nyt

DM i Rally på lokale vej

55 hurtige biler indtager lokale veje, når der lørdag skal køres en afdeling af DM i årets Sydhavsrally.
18. september 2020 kl. 10:21 Af Margit Olsen

Annonce

Med udgangspunkt fra Cementen i Nykøbing vil der hen over lørdag eftermiddag blive kørt 90 kilometer rallyprøver fordelt på otte hastighedsprøver på vejene på det sydøstlige Lolland og Midtfalster.

Det er Nykøbing F. Motorsport, som står som arrangør af løbet, der er en ud af fire afdelinger, som køres i jagten på DM i flere forskellige bil-klasser.

Vi må ikke røbe de veje, som prøverne skal køres på, da kørerne ikke skal have mulighed for på forhånd at indøve ruterne.

Formand for Nykøbing F. Motorsport Flemming Sarka fortæller, at man fra klubben side, har været på besøg hos alle beboerne langs ruterne, som har givet et skriftligt samtykke til, at de er indforstået med, at vejen ved deres boliger bliver afspærret nogle timer lørdag eftermiddag, mens de mange rallykørere kæmper om at køre hurtigst gennem den afmærkede rute.

- Der bliver Rally Centrum på Cementen i Nykøbing. På grund af corona er der helt klare restriktioner om, at der ikke kan komme publikum ind på selve Cementen, men der kan købes program om ruter og kørere ved et telt ud mod fortovet, fortæller Flemming Sarka.

Lørdag klokken 12.30 køres ud til de første hastighedsprøver på det sydøstlige Lolland. Når prøverne er overstået, kører bilerne tilbage til en servicepause i Nykøbing, inden de igen kører til Lolland, for at køre hastighedsprøverne endnu engang.

- Når rallybilerne kører på landevejen frem og tilbage til prøverne, kører de som ganske almindelige personbiler, og efter de almindelige færdselsregler, siger Flemming Sarka.

Efter endnu en servicepause i Nykøbing går turen til de to hastighedsprøver på Midtfalster. Begge ruter køres også her to gange med indlagt servicepause på Cementen.

Løbet slutter ved 18-tiden, hvorefter der er præmiefest i Nykøbing F. hallen for kørere og deres serviceteams.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce