cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Claus Hansen, arkivfoto

Lokal nyt

DMI advarer: Snestorm på vej til Lolland-Falster

Lolland-Falster bliver ramt af en reel snestorm, der kan vare langt over et døgn, advarer DMI. Der ventes op til 25 centimeter sne.
08. februar 2021 kl. 12:18 Af Jakob Poulsen

Medmindre man absolut er tvunget til at bevæge sig udenfor i morgen tirsdag og onsdag frem til midt på eftermiddagen, er det nok en god idé at blive hjemme i varmen.

DMI har mandag formiddag udsendt et regulært varsel om snestorm, som gælder for hele Lolland-Falster samt Vordingborg Kommune.

Varslet er et såkaldt kategori 2-varsel om "farligt vejr", som er det næsthøjeste niveau på DMIs varslingsskala.

DMI oplyser, at man forventer frisk vind til kuling fra nordøst og samtidig snefald. Der kan i perioder falde mellem 10 og 15 centimeter sne på blot seks timer, og set over hele varslingsperioden, som går fra tirsdag klokken 6 til onsdag klokken 15, ventes der at falde mellem 15 og 25 centimeter sne.

Det betyder, at vi risikerer at stå i en situation, der medfører hurtig lukning af udsatte veje på grund af fygning, samt drivedannelser, nedsat sigtbarhed og risiko for standsning af kollektiv trafik.

Annonce

Ifølge den norske vejrtjeneste yr.no skulle snevejret begynde allerede i løbet af natten til tirsdag og måske fortsætte helt frem til ved 17-tiden onsdag. På Lolland skulle der i løbet af dagtimerne tirsdag være en længere periode uden snefald, men det begynder så igen sidst på eftermiddagen, ifølge de norske prognoser.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE