cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

DMI opjusterer risiko-melding om skybrud

OPDATERET 10.23: Udover skybrud meldes der nu også om risiko for kraftig regn over Lolland-Falster i dag, tirsdag.
27. juli 2021 kl. 07:52 Af Jakob Poulsen

Mandag blev en våd dag, rigtig våd, flere steder i Danmark. Men så vidt vides slap vi for Lolland-Falster for voldsomme regnmængder.

Risikoen er dog ikke drevet helt over endnu, for i lighed med mandag har DMIs meteorologer også i dag tirsdag udsendt en melding om risiko for både lokale skybrud og torden over Lolland-Falster - og resten af Danmark med undtagelse af Bornholm.

Allerede sent mandag aften kom en risikomelding for Lolland-Falster gældende for tirsdag fra klokken 12 til 22, hvor der lokalt kunne falde mellem 15 og 25 millimeter regn i løbet af en halv time, lød det fra DMI.

Men tirsdag formiddag kom DMI med en opdatering, der ændrer billedet en smule. Der meldes ikke længere om risiko for torden. Til gengæld har meteorologerne tilføjet en melding om risiko for kraftig regn, hvor der lokalt kan falde mellem 25 og 35 millimeter på seks timer.

Samtidig er meldingen om risiko for skybrud justeret, så den nu lyder, at der lokalt kan falde mere end 15 millimeter i løbet af en halv time.

Annonce

Det positive for de, der gerne vil undgå store regnmængder, er, at tidsrummet er snævret et par timer ind, så risikomeldingen nu gælder fra klokken 12 til 20.

Det er fortsat et større lavtryksområde over de britiske øer og Nordsøen, som skaber "balladen" og sender fugtig og ustabil luft op over Danmark sydfra.

Den gode nyhed er, at lavtrykket i løbet af i morgen onsdag begynder at trække mod nordøst, og dermed burde det også være farvel til risikoen for tordenbyger i denne omgang, fremgår det af DMIs hjemmeside.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE