cookie-og-privatlivspolitik
Cecilie Nielsen, Lasse Petersen, Margit Damgaard og Ulrik Kemnitz.
Foto: Jesper Langballe

Lokal nyt

DR leder efter guld i Nykøbing

I weekenden kommer DR’s program ”Guld i købsstederne” til Falster, hvor man kan få vurderet sit arvegods, antikviteter og andet guld man har liggende.
13. maj 2016 kl. 06:24 Af Anne Fenshøj

Annonce

Nu er det blevet tid for godtfolket på Lolland-Falster til at finde de skatte frem, som ligger i gemmerne på loftet eller vitrineskabet, for nu kommer DR’S populære vurderingsprogram til Nykøbing F.

Vært Cecilie Nielsen har taget seks vurderingseksperter med, som står klar til at sætte en historie og pris på de genstande, som de besøgende har med. Hvis man er i humør til at handle, er der også tre professionelle opkøbere til stede, oplyser DR.

Noget der særligt kendetegner programmet helt er uforudsigeligheden, pointerer værten Cecilie Nielsen.

- Man ved aldrig, hvad der kommer til at ske, men oftest får vi nogle fantastiske overraskelser. Det kan være alt fra smukke sølvopsatser til designermøbler. Men nogen gange er der også ting, der ikke har nogen værdi, men en rigtig god historie, fortæller Cecilie Nielsen og forsætter.

- Lolland og Falster har jo en masse historiske herregårde og godser, så det kan sagtens være, at der kommer noget antikviteter fra en af dem.

Det løber af stablen i weekenden fra den 14. til 15. maj, hvor Nykøbing Falster Katedralskole stiller Festsalen til rådighed for eksperter og besøgende. Dørene åbner klokken 10 begge dage og lukkes igen klokken 15. Men alle får deres ting vurderet, også selvom de skulle komme i sidste øjeblik, understreger DR.

Men DR har allerede været i byen et par dage til og er i gang med optagelserne. For en stor del af programmet ”Guld i købstæderne” består af værten Cecilie Nielsen, der går ind i historien på den udvalgte købsstad.

- Nykøbing er jo en meget historisk by, så der er mange ting at tage fat i. Vi har været på besøg i sukkerfabrikken, det gamle vandtårn, Czarens hus og i øjeblikket er vi i gang med at filme i Klosterkirken, hvor vi blandt andet snakker om heksebrændinger. Senere skal vi også hen og kigge på slotsruinen, fortæller Cecilie Nielsen, der netop var ude og filme i Nykøbing, da vi fik fat i hende.

Cecilie Nielsen er oprindeligt fra Sakskøbing, ligesom programmets redaktør Jesper Langballe er fra Stubbekøbing, så det er lidt ligesom at komme hjem, mener Cecilie Nielsen, der håber meget på at det bliver et ekstra godt program.

Programmet bliver sendt i 10 afsnit fra fem forskellige købstæder hver onsdag fra den 29. juni og frem på DR1.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PALLE BORST

nof 16. februar 2019 kl. 13.47

AF: MARTIN WOUTERS

endnu engang efterspørgsel… 14. februar 2019 kl. 14.38

AF: MARTIN WOUTERS

kommune har arbejdet 1 år… 13. februar 2019 kl. 15.26

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget svigter den… 10. februar 2019 kl. 21.35

AF: MARTIN WOUTERS

så kom tegninger i avisen:… 09. februar 2019 kl. 09.49

AF: MARTIN WOUTERS

800 bolinger i sundet ????? 07. februar 2019 kl. 14.08

Annonce