cookie-og-privatlivspolitik
Ny køreplan lover hurtigere rejsetid med ny køreplan - Men inden den nye køreplan i midten af december venter uger med togbusser mellem Nykøbing og Næstved.
Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

DSB med ny køreplan: Nu lysner det for togrejsende

DSB er klar med ny køreplan, hvor der bliver kortere rejsetid mellem Nykøbing og København.
07. oktober 2021 kl. 11:32 Af Margit Olsen

NYKØBING Flere års sporarbejde på Sydbanen kaster nu ifølge DSB gevinster af sig i form af flere afgange og kortere rejsetider.

De første forbedringer sker til DSB's køreplansskifte 12. december, oplyser DSB.

De største byer, Nykøbing, Vordingborg og Næstved, får op til 14 minutters kortere rejsetider til København H.

Den største tidsgevinst opnår ifølge DSB Nykøbing, fordi det bliver muligt at tage Banedanmarks nyetablerede dobbeltspor mellem Nykøbing og Orehoved i brug fra køreplansskiftet i december.

DSB forventer at kunne barbere yderligere nogle minutter af rejsetiden til køreplansskiftet i december 2022.

Annonce

Når det bliver muligt at køre over den nye Storstrømsbro, som forventes klar til togkørsel i 2026, vil rejsetiden blive yderligere nedsat.

Endelig er det planen, at DSB og de tyske baner DB sammen indsætter nye superlyntog mellem Hamborg Hbf og København H, når Femern Bælt-forbindelsen står færdig omkring 2029.

Med skiftet til den nye køreplan midt i december udfaser DSB de gamle diesellokomotiver og erstatter dem med nye klimavenlige ellokomotiver.

Det indebærer, at kunderne fra de mindre stationer Eskilstrup, Nørre Alslev og Lundby, der skal rejse længere end Næstved, skal skifte tog i Næstved, da ellokomotiverne endnu ikke kan køre på hele strækningen, fordi elektrificeringen sydpå endnu ikke er færdig.

Skiftet i Næstved berører kun kunderne, som benytter stoptogene, der standser ved alle stationer.

Annonce

- Der er sat fire minutter af til at skifte tog i Næstved, og dem indhenter de nye mere klimavenlige ellokomotiver, der accelererer væsentligt hurtigere end de gamle diesellokomotiver, så rejsetiden forbliver uændret eller en smule kortere, forklarer DSB's informationschef Tony Bispeskov.

Hurtigtogene, der standser i Nykøbing, Vordingborg og Næstved, fortsætter uændret til og fra København H og standser undervejs i Ringsted, Køge Nord og Ny Ellebjerg.

Inden køreplansskiftet og de noget bedre forbindelser vil der den kommende tid fordelt på nogle aftener og weekenden grundet sporarbejdet ikke køre tog, men i stedet togbusser.

Fra lørdag 13. november og tre uger frem til 5. december vil alle tog mellem Nykøbing og Næstved blive erstattet af togbusser.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE