cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Ingrid Riis

Lokal nyt

Dansk Folkehjælp flytter hovedkontor til Nykøbing

Dansk Folkehjælp er klar til at indvie nyt hovedkontor fredag. Lokale foreninger får en særlig invitation.
28. januar 2014 kl. 15:15 Af Birgitte Grønning (bg@folketidende.dk)

Annonce

Dansk Folkehjælp er lige ved at være klar til at indvie sit nye hovedkontor på Brovejen 4 i Nykøbing.

Den tidligere amtsgård og statsforvaltning er blevet sat i omfattende i stand siden august, og bliver nu kontorer for 25 ansatte, lagerplads (som dog suppleres med 400 kvadratmeter på Københavnsvej) og undervisningslokaler for de cirka 3.500 medlemmer af den humanitære organisation.

Hovedårsagen til, at Dansk Folkehjælp er flyttet fra Holeby, ligger lige på den anden side af Brovejen.
- Det har krævet meget overtalelse at få samarbejdspartnere og ansøgere til stillinger hos os til at tage turen til Holeby. Nu ligger vi lige overfor stationen, og Bane Danmark har indenfor få år lovet tog mellem København og Nykøbing på 50 minutter. Det betyder, at vi bor så centralt, som vi kan ønske os, fortæller generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem.

Han har da også allerede ansat tre nye medarbejdere fra København.
- Vi kan få masser af god arbejdskraft på Lolland-Falster, men når det kommer til akademiske stillinger, bliver vores ansøgerfelt væsentligt bredere, når vi kan tiltrække ansøgere fra København, konstaterer han.

Dansk Folkehjælp har købt huset for fire millioner kroner og sat det i stand for fem millioner. Klaus Nørlem er flere gange blevet spurgt, hvordan organisationerne forsvarer at bruge penge, der kunne være gået til nødhjælp i katastrofeområder, førstehjælpskurser eller julehjælp til fattige danske familier.

- Det vigtige er at slå fast, at vi ikke bruger de penge, vi samler ind, til huset. Vi har solgt et plejehjem i Brønshøj, og nogle af de penge er gået til huset her. Vi har fået meget mere for pengene her, end vi kunne have fået i København, hvor alle de andre organisationer af vores type ligger. Det synes vi, er en fornuftig løsning, siger Klaus Nørlem.

Dansk Folkehjælp inviterer samarbejdspartnere, leverandører og medlemmer til indvielsesreception på fredag 31. januar klokken 13 til 14. Efterfølgende er der åbent hus fra klokken 14 til 16 for alle interesserede.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce