cookie-og-privatlivspolitik
Lis Magnussen og Mette Møller fra Guldborgsund Byråd forlader DF
Foto: Flemming Keith Karlsen

Lokal nyt

Dansk Folkeparti mister to byrådsmedlemmer

To byrådsmedlemmer har fået nok af topstyring og bliver løsgængere.
10. januar 2019 kl. 11:32 Af David Arnholm

Annonce

Dansk Folkepartis byrådsgruppe i Guldborgsund Kommune reduceres fra syv til fem mandater.

Efter i et års tid at have protesteret over topstyring har Lis Magnussen og Mette Møller nemlig besluttet at blive løsgængere.

- Der er dårligt samarbejde i gruppen. Man kan ligesom ikke komme til orde, for der er et par stykker, der bestemmer det hele, siger Lis Magnussen.

- Vi har prøvet at nævne flere gange, at vi er utilfredse med den måde, det kører på, men det bliver ikke taget alvorligt, supplerer Mette Møller.
De to kritiserer gruppeformand René Christensen for at diktere resten af partiets byrådsmedlemmer, hvad de skal gøre og mene og for at føre en uforsonelig oppositionspolitik.

Problemerne begyndte, da René Christensen fik slukket drømmen om at blive borgmester, og Dansk Folkeparti ikke længere var en del af flertalsgruppen.

Stemningen i Dansk Folkepartis byrådsgruppe blev nemlig markant dårligere end i sidste periode, og nu skulle der føres benhård oppositionspolitik.

Sådan har Mette Møller og Lis Magnussen - der begge er i gang med deres anden periode som byrådsmedlemmer - oplevet det.

- Nu skal vi sige nej til alting, siger Lis Magnussen og bakkes op af Mette Møller:

- Jeg bryder mig ikke om den linje, der bliver ført. God politik er dialog og samarbejde, og det opnår man ikke ved en krig i byrådssalen. Jeg bryder mig ikke om den form for hævn.

René Christensen afviser kritikken.
- Det må stå for deres regning. Det har jeg ikke nogen kommentarer til. Jeg repræsenterer Dansk Folkeparti, og vi fører selvfølgelig Dansk Folkeparti-politik og holder fast i det, vi gik til valg på. Men de har truffet et valg, og det må de gøre. Det står dem frit for, siger han.

Læs stort interview med Lis Magnussen og Mette Møller i Folketidende torsdag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce