Annonce
Lokal nyt

De pokkers synnejysk kartøfle

Mark Dixon og Christoffer Brodersen har været nærmest uadskillelige som venner, siden de gik på gymnasiet i Sønderborg. De sidste mange år har de haft stor succes med deres julekoncerter på synnejysk. Foto: Palle Nevad Frandsen

Sjau auten mæ Mark å Christoffer på synnejysk sproch i NørregadeTeatret

MARIBO Nok har Folketidendes udsendte en halv rod placeret på den sønderjyske halvø Kegnæs og har tilbragt mangen en sommer hos bedsteforældrene i Kongshoved på den lille ø, men behersker sproget til fulde, gør jeg ikke. Det gør til gengæld Mark Dixon og Christoffer Brodersen.

Den musikalske duo stammer fra Sønderjylland, lærte hinanden at kende på gymnasiet i Sønderborg og har begge taget uddannelser indenfor sang og musik. I de sidste mange år har de turneret sammen ved juletid, og et fast stop på turen rundt i landet er blevet Maribo.

Her havde NørregadeTeatret to aftener i træk helt udsolgt - og sådan havde det været længe. På scenen gav duoen kunnen på deres store stemmer, men også på den humor, som uden tvivl er med til at trække fulde huse år efter år.

De to gymnasievenner giver den nemlig fuld skrue på den sønderjyske dialekt, og så er det bare med at holde tungen lige i munden for en lollik. Ikke mindst når aftenens program når til "De 12 synnejysk Juledav" - bedre kendt som "The 12 Days of Christmas".

Måske er det, fordi Mark & Christoffer nærmest er blevet adopteret af det lollandske publikum, og ellers har gæsterne i teatret godt styr på den ikke helt nemme dialekt, da fællessangen begynder. Nok skal læber og tunge lige indstilles til z-lyden i marzipan, men ellers går det forrygende.

Lige indtil der skal synges "6 brun kartøfle". Salen galer "kartofler" for fuld hals - og den går ikke. Der bliver læst og påskrevet, men i det store hele består lollikkerne prøven på synnejysk. Havde det ikke været for de pokkers synnejysk kartøfle, havde det være helt perfekt.

Mark & Christoffer havde til onsdagens koncert ændret på sætlisten, for der skulle være plads til at hylde Roxettes svenske sangerinde Marie Fredriksson, som døde mandag. Det skete med storhittet "It Must Have Been Love":

Som alle de andre år formår de to sønderjyder at lave en koncert, der byder på masser af latter, men samtidig også tid til at fordybe sig i smukke julesange som Joni Mitchells smukke "River", Lars Lilholts "Ingenmandsland" eller klassiske "Dejlig er Jorden".

Selvfølgelig vender de to sønderjyder tilbage til Lolland igen næste år, og her skal man sætte kryds i kalender 8. og 9. december, og så ellers skynde sig at købe billet, for der er rift om dem.

Julekoncerten fra Mark & Christoffer bliver leveret med et glimt i øjet, som når publikum roses for at være det bedste publikum - den dag. Foto: Palle Nevad Frandsen
For anden aften i træk var der fyldt til sidste plads i NørregadeTeatret, og publikum stod op og sang med på "Dejlig er Jorden" - det kan de komme til igen næste år. Foto: Palle Nevad Frandsen
  • Mark Dixon og Christoffer Brodersen har været nærmest uadskillelige som venner, siden de gik på gymnasiet i Sønderborg. De sidste mange år har de haft stor succes med deres julekoncerter på synnejysk. Foto: Palle Nevad Frandsen
  • Julekoncerten fra Mark & Christoffer bliver leveret med et glimt i øjet, som når publikum roses for at være det bedste publikum - den dag. Foto: Palle Nevad Frandsen
  • For anden aften i træk var der fyldt til sidste plads i NørregadeTeatret, og publikum stod op og sang med på "Dejlig er Jorden" - det kan de komme til igen næste år. Foto: Palle Nevad Frandsen
Annonce
Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Lokal nyt

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Lokal nyt

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Lolland-Falster

"På røven i Nakskov"? - Det kan man godt glemme alt om

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Lokal nyt

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
112

105 taget i fartkontroller

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

112

Klip og bøder på Vestlolland