cookie-og-privatlivspolitik
Mark Dixon og Christoffer Brodersen har været nærmest uadskillelige som venner, siden de gik på gymnasiet i Sønderborg. De sidste mange år har de haft stor succes med deres julekoncerter på synnejysk.

3

Billeder

Mark Dixon og Christoffer Brodersen har været nærmest uadskillelige som venner, siden de gik på gymnasiet i Sønderborg. De sidste mange år har de haft stor succes med deres julekoncerter på synnejysk.
Foto: Palle Nevad Frandsen

Lokal nyt

De pokkers synnejysk kartøfle

Sjau auten mæ Mark å Christoffer på synnejysk sproch i NørregadeTeatret
12. december 2019 kl. 20:20 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

MARIBO Nok har Folketidendes udsendte en halv rod placeret på den sønderjyske halvø Kegnæs og har tilbragt mangen en sommer hos bedsteforældrene i Kongshoved på den lille ø, men behersker sproget til fulde, gør jeg ikke. Det gør til gengæld Mark Dixon og Christoffer Brodersen.

Den musikalske duo stammer fra Sønderjylland, lærte hinanden at kende på gymnasiet i Sønderborg og har begge taget uddannelser indenfor sang og musik. I de sidste mange år har de turneret sammen ved juletid, og et fast stop på turen rundt i landet er blevet Maribo.

Her havde NørregadeTeatret to aftener i træk helt udsolgt - og sådan havde det været længe. På scenen gav duoen kunnen på deres store stemmer, men også på den humor, som uden tvivl er med til at trække fulde huse år efter år.

De to gymnasievenner giver den nemlig fuld skrue på den sønderjyske dialekt, og så er det bare med at holde tungen lige i munden for en lollik. Ikke mindst når aftenens program når til "De 12 synnejysk Juledav" - bedre kendt som "The 12 Days of Christmas".

Måske er det, fordi Mark & Christoffer nærmest er blevet adopteret af det lollandske publikum, og ellers har gæsterne i teatret godt styr på den ikke helt nemme dialekt, da fællessangen begynder. Nok skal læber og tunge lige indstilles til z-lyden i marzipan, men ellers går det forrygende.

Lige indtil der skal synges "6 brun kartøfle". Salen galer "kartofler" for fuld hals - og den går ikke. Der bliver læst og påskrevet, men i det store hele består lollikkerne prøven på synnejysk. Havde det ikke været for de pokkers synnejysk kartøfle, havde det være helt perfekt.

Mark & Christoffer havde til onsdagens koncert ændret på sætlisten, for der skulle være plads til at hylde Roxettes svenske sangerinde Marie Fredriksson, som døde mandag. Det skete med storhittet "It Must Have Been Love":

Som alle de andre år formår de to sønderjyder at lave en koncert, der byder på masser af latter, men samtidig også tid til at fordybe sig i smukke julesange som Joni Mitchells smukke "River", Lars Lilholts "Ingenmandsland" eller klassiske "Dejlig er Jorden".

Selvfølgelig vender de to sønderjyder tilbage til Lolland igen næste år, og her skal man sætte kryds i kalender 8. og 9. december, og så ellers skynde sig at købe billet, for der er rift om dem.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce